Mede-oprichter Ojah vertrekt

Jeroen Willemsen vertrekt per 1 maart bij Ojah, de producent van vleesvervangers op basis van Beeter. Hij heeft Ojah in 2009 mee helpen oprichten en vindt het nu tijd om verder te gaan. “Mijn rol als starter, pionier en initiator zit er op.”

Samen met Frank Giezen en Wouter Jansen begeleidde hij het proces van uitvinding tot innovatie en uiteindelijk oprichting van het bedrijf. Het bedrijf opende in 2011 in Ochten de eigen prodcutielocatie.

In 5 jaar tijd groeide deze Gelderse start-up van 4 naar 18 medewerkers. De Beeter-producten zijn succesvol geïntroduceerd in onder meer Nederland, Duitsland, België en Zweden.

‘Verder’

Willemsen is trots op wat is gerealiseerd maar wil nu verder. Nederland heeft zich tot doel gesteld om in 2025 wereldwijd koploper zijn op het gebied van duurzaam voedsel. Willemsen wil zijn ervaring inzetten bij het realiseren van deze ambitie.

“We hebben de kennisinfrastructuur, het ondernemersklimaat en de menskracht. Nú is het moment om door te pakken”, stelt hij.

Gedragsverandering

De Ojah-directeur Business Development ziet als grootste uitdaging de gedragsverandering. “Bedenken van een duurzaam voedselproduct is één. Het opschalen, introduceren en geaccepteerd krijgen is twee. We hebben met Ojah laten zien dat het kan, samen met kantelaars over de hele agrifood-keten.”

De combinatie product en marktbenadering bezorgde het bedrijf in 2012 de titel ‘Meest innovatieve MKB-bedrijf van Nederland’. Vorig jaar werd Beeter door magazine Quest verkozen tot ‘Uitvinding van de Eeuw, naast de iPhone, Facebook en YouTube.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
Onderzoek naar vleesvervangers op basis van eiwitten uit gras

Onderzoek naar vleesvervangers op basis van eiwitten uit gras

Met eiwit uit gras vleesvervangers ontwikkelen. Dat is het doel van de samenwerking tussen het Brabantse familiebedrijf Schouten Europe en het Noord-Limburgse Grassa. Graseiwit is een geschikt alternatief voor soja, een ingrediënt dat nu vaak in vleesvervangers wordt gebruikt. Grassa en Schouten gaan de komende jaren de toepassingsmogelijkheden van...

Internationale vleessector komt samen bij IFFA 2022

Internationale vleessector komt samen bij IFFA 2022

Messe Frankfurt staat van 14 tot en met 19 mei is het teken van IFFA 2022. Op deze toonaangevende internationale vakbeurs voor de vleesindustrie komen iedere drie jaar slagers, toeleveranciers en mensen uit de voedingsindustrie bijeen.

Tweede plaats KVK Innovatie Top 100 voor Schouten Europe

Tweede plaats KVK Innovatie Top 100 voor Schouten Europe

Schouten Europe behaalde met de plantaardige tonijn de tweede plaats in de KVK Innovatie Top 100. De Brabantse producent en ontwikkelaar van vlees- en visvervangers moest alleen Grown.bio dat een duurzaam alternatief voor piepschuim produceert voor zich laten.