'Veel meer mogelijk met plantaardig dan alleen vleesvervangers’

Tofu

Wees creatief met plantaardig, zegt food-designer Katja Gruijters in Retail Detail. Er is meer mogelijk dan plantaardige vleesvervangers, al lijken die commercieel het meest interessant.

Volgens Gruijters laat de voedingsindustrie kansen liggen. Vleesvervangers zijn vooral in trek bij ouderen, die nog uit het “aardappelen-vlees-groente-tijdperk” stammen. Jongeren staan veel meer open voor vernieuwd gebruik van klassieke vegetarische elementen als falafel, tahoe en panir, Indiase kaas. Ook is er ruimte voor nog onbekende schotels als panelle, Siciliaans streetfood van kikkererwtenmeel. Gruijters weet waarover ze spreekt. Zij is een van de eerste food-designers van Nederland en is gespecialiseerd in plantaardige concepten.

Op Facebook sprak Gruijters zich ook uit over de zaak naar aanleiding van de Vegetarische Slager die als misleidend beoordeelde teksten moest aanpassen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Bron: Foodlog

Lees ook
Opboksen tegen de grote spelers

Opboksen tegen de grote spelers

Als jonge ondernemer is het niet altijd even makkelijk om tegen de grote spelers in de voedingsmiddelenindustrie op te boksen. Maar Margje Pijpker (30) en haar vriend Renco Schipper (30) lukte het met hun plantaardig en duurzaam snackmerk.

Column: Ook plantaardig?

Column: Ook plantaardig?

Ook FrieslandCampina doet mee aan de energie- en de eiwittransitie. Hoe? Door naast zuivel ook ruimte te maken voor plantaardige producten. Eerder dit jaar kwam FrieslandCampina met een klimaatplan met scherpe doelstellingen voor 2030. Wat betreft de energietransitie zijn de maatregelen drastisch. Uiterlijk 2050 willen wij netto-klimaatneutraal produceren....

Middelpunt in  plaats van moetje

Middelpunt in plaats van moetje

Plantaardig de norm: de missie van Danielle Mol. Wat begon met een oproep op LinkedIn, groeide uit tot The GreenUp Company. De groeistrateeg helpt bedrijven naar een markt-leiderspositie. “Leveranciers moeten worden uitgedaagd.”

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren