'Veel meer mogelijk met plantaardig dan alleen vleesvervangers’

Tofu

Wees creatief met plantaardig, zegt food-designer Katja Gruijters in Retail Detail. Er is meer mogelijk dan plantaardige vleesvervangers, al lijken die commercieel het meest interessant.

Volgens Gruijters laat de voedingsindustrie kansen liggen. Vleesvervangers zijn vooral in trek bij ouderen, die nog uit het “aardappelen-vlees-groente-tijdperk” stammen. Jongeren staan veel meer open voor vernieuwd gebruik van klassieke vegetarische elementen als falafel, tahoe en panir, Indiase kaas. Ook is er ruimte voor nog onbekende schotels als panelle, Siciliaans streetfood van kikkererwtenmeel. Gruijters weet waarover ze spreekt. Zij is een van de eerste food-designers van Nederland en is gespecialiseerd in plantaardige concepten.

Op Facebook sprak Gruijters zich ook uit over de zaak naar aanleiding van de Vegetarische Slager die als misleidend beoordeelde teksten moest aanpassen van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit.

Bron: Foodlog

Lees ook
ME-AT the Alternative lanceert vleesvervangers van Nederlandse veldbonen

ME-AT the Alternative lanceert vleesvervangers van Nederlandse veldbonen

ME-AT the Alternative, dochteronderneming van Vion, introduceert als eerste bedrijf in de branche plantaardige vleesvervangers op basis van proteïnen uit Nederlandse veldbonen in de retail.

Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

In Frankfurt startte 14 mei IFFA, de internationale vakbeurs voor de vleesindustrie. Tot en met 19 mei staat Messe Frankfurt in het teken van de laatste innovaties op het gebied van vlees en alternatieve eiwitten. De Duitse vleessector is bij aanvang van de beurs positief gestemd.

Novish ziet kansen op de markt voor plantaardige vis

Novish ziet kansen op de markt voor plantaardige vis

Is er een markt voor plantaardige vis? Maiko van der Meer lanceerde twee jaar geleden met twee collega’s Novish, het eerste volledig plantaardige visbedrijf van Europa. Tijdens Food Technology vertelt hij over de ontwikkeling van visvervangers en de lessen die hij daar in de afgelopen twee jaar van leerde.