‘Meer omscholing naar voedingsindustrie’

Mensen met mbo-niveau 3/4 vooropleiding laten zich vaker omscholen naar de voedingsindustrie, stelt LSBL. 14 cursisten van de applicatieopleiding LMT (levensmiddelentechnologie) hebben 13 februari hun diploma behaald; 4 hiervan zoeken een baan in de voedingsindustrie.

“De opleiding is dan ook een goed middel om deze groep instromers aan de juiste kennis, inzicht en vaardigheden te helpen”, stelt Gerrit de Jonge, directeur LSBL, particulier opleider voor de voedingsindustrie.

Ronald Luten is één van de deelnemers die de opleiding zonder baan begon. “Ik heb al meerdere gesprekken gehad, doordat ik deze opleiding doe. Ik zie het dus ook zeker positief in om snel een nieuwe baan te vinden. Nu nog meer ervaring in de voedingsindustrie krijgen. Ik wil graag een job die ik minstens nog 18 jaar met heel veel plezier kan doen.”

'Sluit goed aan'

Ger Pouwels werkt inmiddels bij een farmaceutisch bedrijf. Dat komt overeen met het vakgebied waarin hij de meeste kennis heeft opgedaan. “Deze baan is niet direct te danken aan mijn LMT-opleiding, maar kwam toevallig op mijn pad. Grote delen van de opleiding sluiten wel goed aan bij mijn nieuwe baan, zoals bijvoorbeeld het microbiologische deel.”

De 14 zijn in september met de 17-daagse opleiding gestart en hebben er meer kennis opgedaan op het vakgebied. “We blijven de opleiding steeds doorontwikkelen om goed in te kunnen spelen op de vraag en behoefte van zowel de mensen als de industrie”, aldus De Jonge.

In september 2015 start opnieuw een applicatie-opleiding levensmiddelentechnologie.

Meer informatie

Lees ook:

Minister Asscher lanceert Sectorplan Levensmiddelenindustrie (16 december 2014)

Meer over
Lees ook
22 nieuwe gediplomeerde NVC Verpakkingskundige

22 nieuwe gediplomeerde NVC Verpakkingskundige

Tweeëntwintig bedrijfsstudenten slaagden voor het examen NVC Verpakkingskundige en mochten op 26 juni hun diploma in ontvangst nemen. NVC Verpakkingskundigen leveren een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van het verpakken. De nieuwe deskundigen zijn opgenomen in het Register NVC Verpakkingskundigen, dat inmiddels 650 namen telt. Stichting NVC...

Ruim miljoen subsidie voor Food Innovation Academy

Ruim miljoen subsidie voor Food Innovation Academy

Kennis- en Innovatiecentrum Food Innovation Academy (FIA) in Vlaardingen heeft ruim  1,4 miljoen euro gekregen uit het Regionaal Investeringsfonds mbo. Dat heeft minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, Van Engelshoven, bekend gemaakt. Food Innovation Academy Food Innovation Academy is een unieke samenwerking van bedrijven uit de levensmiddelenindustrie,...

Ondernemersacademie Food van start

Ondernemersacademie Food van start

Een slager moet tegenwoordig veel meer zijn dan alleen maar slager. Naast een ambachtelijk vakspecialist, is een slager ook innovator, marketeer, financieel planner, organisator en manager. Daarom is de Ondernemersacademie Food opgericht. Deze nieuwe opleiding combineert hbo-kennis met mbo-kunde. Foodondernemer 2.0 De Ondernemersacademie wil de foodspeciaalzaak...