‘Meer omscholing naar voedingsindustrie’

18 februari 2015

Mensen met mbo-niveau 3/4 vooropleiding laten zich vaker omscholen naar de voedingsindustrie, stelt LSBL. 14 cursisten van de applicatieopleiding LMT (levensmiddelentechnologie) hebben 13 februari hun diploma behaald; 4 hiervan zoeken een baan in de voedingsindustrie.

“De opleiding is dan ook een goed middel om deze groep instromers aan de juiste kennis, inzicht en vaardigheden te helpen”, stelt Gerrit de Jonge, directeur LSBL, particulier opleider voor de voedingsindustrie.

Ronald Luten is één van de deelnemers die de opleiding zonder baan begon. “Ik heb al meerdere gesprekken gehad, doordat ik deze opleiding doe. Ik zie het dus ook zeker positief in om snel een nieuwe baan te vinden. Nu nog meer ervaring in de voedingsindustrie krijgen. Ik wil graag een job die ik minstens nog 18 jaar met heel veel plezier kan doen.”

'Sluit goed aan'

Ger Pouwels werkt inmiddels bij een farmaceutisch bedrijf. Dat komt overeen met het vakgebied waarin hij de meeste kennis heeft opgedaan. “Deze baan is niet direct te danken aan mijn LMT-opleiding, maar kwam toevallig op mijn pad. Grote delen van de opleiding sluiten wel goed aan bij mijn nieuwe baan, zoals bijvoorbeeld het microbiologische deel.”

De 14 zijn in september met de 17-daagse opleiding gestart en hebben er meer kennis opgedaan op het vakgebied. “We blijven de opleiding steeds doorontwikkelen om goed in te kunnen spelen op de vraag en behoefte van zowel de mensen als de industrie”, aldus De Jonge.

In september 2015 start opnieuw een applicatie-opleiding levensmiddelentechnologie.

Meer informatie

Lees ook:

Minister Asscher lanceert Sectorplan Levensmiddelenindustrie (16 december 2014)

Altijd op de hoogte blijven?