Meer omzet voor voedings- en drankensector in 2021

Voedingsindustrie_Pixabay

Foto: Pixabay

De Voedings- en drankensector groeide in 2021. Volgens recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) groeide de omzet van de voedingsindustrie afgelopen jaar met 6,9 procent en die van de drankenindustrie met 6,7 procent.

Het CBS publiceerde 18 februari de cijfers van het vierde kwartaal van 2021. De omzet van voedingsindustrie groeide het vierde kwartaal met 15,9 procent. De binnenlandse omzet steeg met 17,4 procent, over heel 2021 een stijging van 7,6 procent. Ook de export groeide. In het vierde kwartaal steeg de omzet met 14,6 procent. Dit betekende een groei van 6,4 procent over heel 2021.

De drankensector zag in het vierde kwartaal de omzet toenemen met 16 procent. De binnenlandse omzet groeide in het laatste kwartaal met 25,3  procent. Hierdoor steeg de omzet over heel 2021 met 6,8  procent. Ook bij de drankensector groeide de export. In het vierde kwartaal met 9,3 procent en over heet 2021 met 6,7 procent.

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek

Lees ook
Aandeel voedingssector in machine-industrie 17% in 2021

Aandeel voedingssector in machine-industrie 17% in 2021

In 2021 had de productie van machines die in de voedings- en genotsmiddelenindustrie worden gebruikt een aandeel van 17% in de toegevoegde waarde van de Nederlandse machine-industrie. Dat komt overeen met 2,74 miljard euro. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Afzetprijzen voedingsmiddelenindustrie met 15 procent gestegen

Afzetprijzen voedingsmiddelenindustrie met 15 procent gestegen

Bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie vroegen in februari 2022 gemiddeld 15 procent meer voor hun producten dan een jaar geleden, in februari 2021. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

SPA vermindert suikergehalte in frisdranken met 45%

SPA vermindert suikergehalte in frisdranken met 45%

Vanaf de lente van 2022 vernieuwt SPA de samenstelling van al hun frisdranken (bruisend en niet-bruisend). Voortaan bevatten de dranken 45 procent minder suiker en wordt er meer sap gebruikt. Ook krijgen alle frisdranken de benaming SPA Fruit.