Meer overgewicht bij kinderen door corona-lockdown

junk-food-unsplash

Overgewicht bij kinderen neemt toe door de corona-lockdowns. Dat blijkt uit Amerikaans onderzoek onder een groep Italiaanse kinderen. Doordat scholen gesloten waren sliepen kinderen langer, kregen ze minder beweging, besteedden ze veel meer tijd voor een scherm en aten ze meer.

De onderzoekers van The State University of New York at Buffalo volgden 41 kinderen met overgewicht in de Italiaanse stad Verona. De data over eetpatronen, beweging en slaapritme die ze verzamelden, vergeleken ze met data van dezelfde kinderen een jaar eerder. In lockdown bleken de kinderen dagelijks een extra maaltijd te eten en wekelijks twee uur minder beweging te krijgen. Ook hadden de kinderen dagelijks vijf uur meer schermtijd en sliepen ze gemiddeld een half uur langer. Ze consumeerden vooral meer rood vlees, junkfood en suikerhoudende dranken dan een jaar eerder. De hoeveelheid groente die ze aten bleef gelijk, al aten de kinderen wel meer fruit in lockdown.

Het onderzoek laat zien dat er terecht zorgen zijn over het effect van de corona-lockdowns op de gezondheid van kinderen. Met name kinderen die al overgewicht hadden, raken de extra lockdown-kilo’s niet gemakkelijk weer kwijt. Overheden moeten deze schadelijke neveneffecten in acht nemen bij het bepalen van hun beleid omtrent het virus, vinden de onderzoekers.

Lees ook
DuPont gaat samenwerken met start-up Bleenco

DuPont gaat samenwerken met start-up Bleenco

DuPont Sustainable Solutions (DSS) gaat een partnership aan met Bleenco GmbH uit München, een bedrijf dat is gespecialiseerd in veiligheidstechnologie. DSS en Bleenco gaan samenwerken aan het ontwikkelen van geavanceerde, opschaalbare, AI-gedreven oplossingen om werknemers beter te beschermen tegen operationele risico’s en het coronavirus.

Empack Reconnect wordt online only evenement

Empack Reconnect wordt online only evenement

Empack Reconnect, de vakbeurs voor verpakkingstechnologie, wordt een volledig online evenement dat op donderdag 17 september plaats vindt. Dit betekent dat de fysieke vakbeurs in Jaarbeurs Utrecht niet doorgaat. Onlangs kondigde Easyfairs Empack Reconnect aan als hybride verpakkingsevenement, maar de meerderheid van de community bleek de voorkeur te...

Brits onderzoek: textuur heeft aantoonbaar, maar complex effect op hongergevoel

Brits onderzoek: textuur heeft aantoonbaar, maar complex effect op hongergevoel

Britse wetenschappers namen de resultaten van 29 bestaande artikelen samen. Over het algemeen bewijst het onderzoek dat vast en viskeus eten beter vult dan vloeibaar en weinig viskeus eten. Er zijn echter veel uitzonderingen en onderzoeken zonder significante conclusie, dus is er geen simpele of eenduidige conclusie te trekken.