Meerderheidsbelang VanDrie Group in Gosschalk

Van Drie Group_pb MVO jaarplan

VanDrie Group neemt een meerderheidsbelang in Exportslachterij J. Gosschalk en Zn. B.V. De twee partijen hebben hiervoor een intentieverklaring ondertekend. De afspraken hierover moeten nog verder worden uitgewerkt. Daarnaast moet de Autoriteit Consument en Markt (ACM) nog goedkeuring verlenen.

Gosschalk is gevestigd in Epe en verwerkt rund- en varkensvlees. De vleesverwerker behaalde in 2022 een omzet van 200 miljoen euro. De VanDrie Group is met een omzet van 2,75 miljard euro een stuk groter. Het bedrijf is actief in de hele keten van de vleeskalverensector en produceert kalfs- en rundvlees, (kalver)voeders en zuivelgrondstoffen.

Synergievoordelen

Beide bedrijven hebben een rijke familiegeschiedenis en zien veel overeenkomsten. Ze verwachten “een succesvolle samenwerking en integratie op basis van dezelfde familiewaarden en een gedeelde visie op de markt”. Samen willen de bedrijven de benodigde ontwikkeling bij Gosschalk vormgeven. “Sterke inzet van beide aandeelhouders zal bijdragen aan het investeringsvermogen en leiden tot synergievoordelen”, aldus het persbericht.

Problemen Gosschalk

Gosschalk raakte zomer 2021 in opspraak vanwege een incident van dierenmishandeling. Varkens in nood maakte beelden die ze deelden met RTL Nieuws. Het bedrijf moest twee maanden dicht en maakte een plan om herhaling te voorkomen, waaronder meer camera's met AI. Februari 2022 beëindigde NVWA het verscherpte toezicht. “We zien dat Gosschalk haar verantwoordelijkheid heeft genomen en de noodzakelijke verbeteringen heeft doorgevoerd waardoor het weer onder het reguliere toezicht van de NVWA gaat vallen.”

Geen nieuws van Vleesmagazine meer missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke donderdag het laatste nieuws.

Inschrijven nieuwsbrief

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Thema's
Lees ook
ACM keurt overname Van Dam door VanDrie Group goed

ACM keurt overname Van Dam door VanDrie Group goed

VanDrie Group mag de activiteiten van A.J. van Dam Beheer b.v. overnemen. De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft deze overname goedgekeurd. Dat laat VanDrie Group weten in een persbericht.

Cyberaanval legt vleesverwerker JBS plat

Cyberaanval legt vleesverwerker JBS plat

Een cyberaanval op het Braziliaanse bedrijf JBS, de grootste vleesverwerker ter wereld, heeft het werk in verschillende landen platgelegd. Met name fabrieken in de Verenigde Staten, Australië en Canada werden getroffen. Het is mogelijk dat de vleesprijzen hierdoor stijgen.

Update VanDrie Group over coronabesmettingen ESA

Update VanDrie Group over coronabesmettingen ESA

Afgelopen week kwam het nieuws naar buiten dat VanDrie Group vanaf 22 april tijdelijk de slachtwerkzaamheden van kalfsvleesverwerker ESA in Apeldoorn had stilgelegd vanwege coronabesmettingen. Op de website geeft VanDrie Group een update.