Mensen & bedrijven
aarde315

DEN HAAG – Staatssecretaris Dijksma van Economische Zaken heeft samen met Bill Clinton een overeenkomst getekend voor internationale landbouwprojecten in Afrika die bijdragen aan voedselzekerheid.

De projecten moeten bovendien de economie versterken en effecten van klimaatverandering tegengaan. De Nederlandse overheid draagt 3 miljoen dollar (2,4 miljoen euro) bij aan projecten in Tanzania en Malawi. De Clinton Foundation ondersteunt Afrikaanse boeren met hetzelfde bedrag. Ook de Wereldbank draagt een substantieel bedrag bij.

Kennisoverdracht

Bij deze projecten wordt onder meer kennis over effectief telen van planten en gewassen, het productieproces en logistiek overgedragen aan zo’n 20.000 boeren. Het bedrijfsleven, wetenschap en onderwijs zijn nauw betrokken bij de uitvoering van deze projecten. “Zo levert Nederland een bijdrage aan meer voedselzekerheid en is het tegelijk een economische kans voor bedrijven en organisaties met landbouwkennis in Afrika te investeren”, aldus EZ.

Lees ook:

‘Voedselzekerheid ook kwestie van voedingswaarde’ (20 maart 2013)

Fresco: ‘Redesign’ dierlijke productie nodig (20 maart 2013)

‘Wereldvoedselvoorziening blijft tegenstrijdig’ (4 september 2012)

 

Deel dit artikel

1 reactie op “Dijksma en Clinton stimuleren voedselzekerheid in Afrika

  1. Dolf Eshuis zegt:

    Voedselveiligheid prachtig..
    maar weten Dijksma en Clinton (bien étonnées de se trouver ensemble) dat veel meer mensen dood gaan aan te veel of te weinig eten dan aan onveilig voedsel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *