Mensen & bedrijven

Ex-IBM consultant in ‘frozen yoghurt’

Ex-IBM consultant in ‘frozen yoghurt’

AMSTERDAM – Ex-IBM consultant Mei-Lin Ang timmert aan de weg met haar winkelketen in frozen yoghurt. Zij had sinds april 3 Frozz-vestigingen in het centrum van Amsterdam. Nu zijn daar 2 mobiele ‘Frozz Units’ bijgekomen

Mei Lin Ang (44) deed het idee op in Californië. De in de VS populaire ‘frozen yoghurt’ is geen yoghurtijs. "Frozen yoghurt is namelijk gepasteuriseerde yoghurt die pas bevroren word op op het moment dat een klant een bakje bestelt", legt Ang uit.

Ze ging aan de slag met haar zus Mei Lan (41) en Alrik Koudenburg (35). Artdirector Koudenburg heeft de huisstijl ontwikkeld.

Ang en haar zus hebben een opleiding voor het ijsmaken gevolgd aan de Carpigiani Gelato University in Bologna. Ze ontwikkelden door te experimenteren een eigen receptuur.

Biologisch bindmiddel
Het yoghurtijs (op basis van halfvolle Nederlandse yoghurt, met wat suiker, een klein beetje melk en biologische bindmiddelen, zoals guarpit- en johannesbroodpitmeel) heeft toppings als fruit, chocola, nootje en stroopwafelkruimels. Een bakje bevat 100 kilocaloriën.

"De frozen yoghurt in de VS is gemaakt van poeders en de zure smaak komt door het toevoegen van citroenzuur. Bovendien zijn de toppings ongezonder, zoals gummybears en M&M’s. Dat wilde ik allemaal niet", zegt ze.

De 2 nieuwe mobiele verkooppunten staan op Schiphol en op het Amsterdamse Javaplein.

De voormalig financieel specialiste wil het concept verder uitrollen als franchiseformule, met vestigingen in overdekte winkelcentra die het hele jaar zijn geopend.

Frozz is gefinancierd met durfkapitaal, omdat de zusjes Ang en Koudenburg geen bankleningen kregen.

Lees ook:
Automaat voor Danone-yoghurtshaker (15 juni 2011)

‘Potentie voor slikbaar gebak in super’ (18 mei 2011)

Yummm! vindt partners en verhuist (22 maart 2011)

Nieuw Nederlands ijsmerk: Domini (13 januari 2010)

Kijk in ons nieuwsoverzicht voor:
Alle berichten over mkb in food

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *