Mensen & bedrijven
Friesland Campina

FrieslandCampina schrapt de komende jaren mogelijk 150 arbeidsplaatsen in Nederland. Dat meldt het FD. Het bedrijf heeft werknemers en ondernemingsraad hierover geïnformeerd. In een intern schrijven staat ook dat FrieslandCampina nieuwe reorganisaties in Nederland of in andere landen niet uitsluit.

Een woordvoerder verklaarde tegen het FD dat er vooral kantoorfuncties op het hoofdkantoor in Amersfoort verdwijnen. In regionale media staan ook berichten over het verdwijnen van banen in Meppel en Bedum. De ontslagen in Drenthe en Groningen komen boven op een in 2015 aangekondigde reorganisatie.

Met deze reorganisatie verdwijnen er in noord Nederland ongeveer 350 arbeidsplaatsen op de productielocaties Leeuwarden en Beilen. Deze reorganisatie is nog niet afgerond. Daarnaast maakte FrieslandCampina in november bekend dat ze 231 arbeidsplaatsen gaan schrappen in Duitsland.

In augustus 2017 kondigde FrieslandCampina aan dat het bedrijf wereldwijd voortaan vier divisies wil in plaats van vijf. Ook de raad van bestuur ging van zes naar twee personen. De nieuwe CEO is de financiële topman Hein Schumacher. Alle veranderingen moeten volgens het FD zorgen voor “een grotere focus op innovatie, en een slagvaardiger en efficiënter concern dat beter en sneller kan inspelen op nieuwe marktontwikkelingen en daardoor ook winstgevender wordt”.

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *