Mensen & bedrijven

Personalia juli 2018: wie ging waar naartoe?

personalia

De voedingsmiddelenindustrie is volop in beweging. Welke personeelswisselingen waren er in juli 2018? EVMI zet deze op een rijtje.

Vomar
Marco Maatman heeft aangekondigd dat hij na de zomer vertrekt bij Vomar. Hij was sinds 19 juni 2017 commercieel-directeur van de supermarktketen. Maatman geeft aan dat hij een goede tijd bij Vomar heeft gehad, maar dat de organisatie op langere termijn onvoldoende aansluit bij zijn persoon en ambities.”

Avebe
Dirk Kloosterboer en Robert Smith zijn toegetreden tot de raad van commissarissen van zetmeelconcern Avebe. Kloosterboer studeerde Food Technology aan Wageningen UR en deed bestuurlijke ervaring op bij Vion en Darling Ingredients. Momenteel vervult hij meerdere commissariaten bij onder andere Bolsius International en Darling Ingredients.
Smith volgde een studie bedrijfseconomie. Hij bekleedde verschillende financiële en managementfuncties bij Cosun. Hij is momenteel toezichthouder bij Wageningen UR en bestuurslid bij de Vereniging HZPC.

Van Rees Group
Na 14 jaar vertrekt Maarten Obbink als algemeen directeur bij de Van Rees Group. Paul Ruigendijk, financieel topman van het handelsbedrijf in thee, neemt het dagelijks management als ad interim directeur over. Hij krijgt ondersteuning van het recentelijk gevormde managementteam dat bestaat uit HR-directeur Nelleke Hollanders en vier directeuren van bedrijfskantoren in het buitenland.

Jumbo Group Holding
Binnen Jumbo Groep Holding zijn een aantal nieuwe mensen benoemd in de bedrijfsonderdelen La Place en Jumbo België. Peter Isaac start op 1 september als managing director Jumbo België. Managing director Bart van den Nieuwenhof van La Place neemt op dezelfde dag afscheid van Jumbo Group Holding. Totdat er een opvolger is benoemd, stuurt de Raad van Bestuur La Place aan. Paul Bringman, die La Place oprichtte en leidde, helpt hierbij.

EVMI_Yuling Bai_Wageningen URWageningen UR
Prof.dr. Yuling Bai is benoemd tot persoonlijk hoogleraar bij de afdeling Plantenveredeling van Wageningen UR. Deze staat onder leiding van Richard Visser. Ze werkte hier al als universitair hoofddocent en groepsleider in het onderzoek. Haar huidige onderzoek is gericht op het ontwikkelen van teeltstrategieën en -instrumenten voor duurzame resistentie in groentegewassen die ook op andere plantensoorten zijn toe te passen.

Detailresult Groep
Per 1 augustus vertrekt directeur marketing Ruud van Munster bij de Detailresult Groep. Hij gaat vanaf 15 augustus aan de slag als commercieel directeur bij de Nederlandse Drogisterij Service. Om de marketingactiviteiten van de Detailresult Groep nog beter te laten aansluiten op de formule uitgangspunten van de merken Dirk en DekaMarkt is besloten dat de marketingmanagers en hun teams vanaf 1 augustus gaan rapporteren aan de formuledirecteuren.

Helicon Opleidingen
De nieuwe voorzitter van het college van bestuur van Helicon Opleidingen is Titia Bredée. Zij volgt vanaf 1 november ad interim voorzitter Henk de Jong op. Bredée bekleedde bestuursfuncties bij Hogeschool iPabo, HAN en Avans Hogeschool.

Sligro Food Group
Na bijna acht jaar als directeur Foodservice bij Sigro Food Group bij Sligro Foodservice Group heeft Willem-Jan Strijbosch besloten dat hij zijn carrière buiten het bedrijf wil voortzetten. Hij blijft tot uiterlijk 31 maart 2019 bij Sligro werken vanwege de lopende programma’s binnen Foodservice in Nederland en België, de op te starten opvolgingsprocedure en de daarop aansluitende overdracht.

 

 

Deel dit artikel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *