TNO Voeding naar Wageningen

3 oktober 2016

TNO brengt de onderzoeksafdeling Voeding en gezondheid uit Zeist onder bij Wageningen Food & Biobased Research. Dat betekent dat 50 van in totaal 2900 TNO-medewerkers gaan verhuizen, om onderzoek op het gebied van voedsel(technologie), voeding en gezonde voeding te concentreren in Wageningen.

De betrokken TNO research medewerkers gaan over naar Wageningen Research (voormalig DLO). Ze komen in het pand van Food & Biobased Research.

Het nieuwe centrum, dat voorlopig Dutch Food Institute (DFI) heet, zal per 1 januari 2018 officieel van start gaan op de Wageningse campus.

“TNO ziet deze concentratie als een belangrijke stap in het realiseren van onderzoek om toekomstbestendige voedselsystemen te ontwikkelen met voldoende, veilig en gezond, gevarieerd en duurzaam geproduceerd voedsel dat beschikbaar en betaalbaar is voor iedereen”, aldus de organisatie in het persbericht.

Concurrentiekracht

Met de concentratie ontstaat volgens beide partijen “een samenhangend portfolio van fundamenteel en toegepast onderzoek voor nationale en internationale bedrijven en overheden op dit terrein. Dit draagt bij aan de Nederlandse concurrentiekracht en het export perspectief van de Agri&Food sector”.

TNO en Wageningen werken al langer samen. Die samenwerking werd in 2015 geïntensiveerd in het Grand Design Topsector Agri&Food.

Plannen uitwerken

De betrokken partijen zullen de plannen de komende tijd samen met het Ministerie van Economische Zaken en de Topsector Agri&Food uitwerken.

De beide Ondernemingsraden en de Raden van Toezicht moeten ook nog hun goedkeuring aan de voorgenomen samenwerking geven.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?