Mérieux NutriSciences neemt het Nederlandse bedrijf KTBA over, dat consultancy en training op het gebied van kwaliteitsborging, etikettering en software-oplossingen biedt voor de voedingsindustrie. Dat maakt het bedrijf vandaag bekend.

KTBA is al meer dan 25 jaar actief en bedient een grote klantenkring van voedselverwerkende bedrijven in Nederland en België. Met de overname breidt Mérieux, een wereldspeler op het gebied van voedselveiligheid en –kwaliteit, zijn activiteiten in Nederland en omstreken uit met nieuwe diensten op het gebied van label compliance en risicomonitoring. Eerder dit jaar breidde Mérieux ook al uit in Duitsland door Institut Kirchhoff Berlin over te nemen.

Ron Besseling, oprichter van KTBA, is enthousiast: ‘Door deel te nemen aan het Mérieux-netwerk kunnen we onze professionele en internationale ambities verder realiseren. Deze zet is de perfecte match, omdat zowel Mérieux NutriSciences als KTBA elkaars strategie aanvullen.’

Mérieux NutriSciences heeft alle aandelen van KTBA verworven. Het bedrijf heeft 183 medewerkers en genereerde een omzet van ongeveer € 14 miljoen in 2018.

Altijd op de hoogte blijven?