Mettler Toledo en Evrythng brengen gehele productroute in kaart

data

Beeld: xresch via Pixabay

Mettler Toledo en product cloud-pionier Evrythng gaan samenwerken om de digitalisering van de wereldwijde voedselveiligheid te bevorderen. 

Uit de samenwerking ontstaan oplossingen voor producenten van voedingsmiddelen, retailers en merkeigenaren voor de end-to-end tracering en rapportage van de voedingsmiddelenproductie. Zo kun je productdata op elk punt van de waardeketen aggregeren, voor zichtbaarheid, validatie en realtime informatie. Dit levert een volledig inzicht op in alle productdata, waardoor je eventuele problemen met ingrediënten en verpakkingen vroeg in het productieproces kunt identificeren. Een ondermaats product op de markt is volledig traceerbaar, waardoor een recall snel uitgevoerd kan worden.

ProdXTM, datamanagementsoftware van Mettler Toledo, verzamelt en documenteert informatie over de uitgevoerde productinspecties in realtime, van metaaldetectors tot vision inspectieapparatuur. Product Cloud® van Evrythng integreert en modelleert de data vervolgens. 

“De digitale transformatie van de voedingsmiddelenproductie staat voor de deur”, zegt Rob Rogers, Senior Advisor Food Safety & Regulations bij Mettler Toledo Productinspectie. “Wij willen producenten van voedingsmiddelen helpen bij deze transformatie, door het hele proces zo eenvoudig mogelijk te maken. De twee belangrijkste factoren die ze meteen moeten aanpakken, zijn het verzamelen van productiedata en het eenvoudig en efficiënt inzetten van deze gegevens om de voedselveiligheid te verbeteren en de supply chain beter te laten functioneren. Het partnerschap tussen Mettler Toledo en Evrythng is gericht op de ontwikkeling en levering van een robuuste en bewezen infrastructuur om al die digitale data goed te verwerken.”    

“Het grote voordeel van ons partnerschap met Mettler Toledo is dat producenten van voedingsmiddelen niet alleen hun voedselveiligheid kunnen verbeteren, maar ook optimaal gebruik kunnen maken van digitalisatie om hun bedrijf zeker te stellen voor de toekomst,” aldus Niall Murphy, CEO van Evrythng. “Voedselveiligheid is een kritieke factor voor alle producenten van voedingsmiddelen. Onze oplossing geeft hen een concurrentievoordeel, aangezien de data van elk individuele product dat uit hun fabriek komt, verzameld en beheerd wordt op een manier die voldoet aan de wereldwijd geaccepteerde normen voor digitale Track & Trace.”

De twee firma’s organiseren op 27 mei 2021 een webinar waarin ze bespreken hoe voedselproducenten zich kunnen voorbereiden op de komende digitaliseringsvereisten.

Lees ook
Mettler Toledo op Empack 2018

Mettler Toledo op Empack 2018

Mettler Toledo presenteren hun oplossingen voor productinspectie op de verpakkingsbeurs Empack op 10, 11 en 12 april in de Jaarbeurs Utrecht. Kostbare product recalls, herstelwerkzaamheden of een verminderde productiviteit, zaken waar u als producent niet op zit te wachten. Het controleren van uw producten en verpakkingen speelt een cruciale rol in...

Statistische kwaliteitscontrole in de voedingsindustrie

Statistische kwaliteitscontrole in de voedingsindustrie

De kwaliteit van producten wordt beoordeeld door de consument. Het productieproces heeft invloed op de uiteindelijke kwaliteit. Producenten willen de productkwaliteit zo constant mogelijk houden en voldoen aan de verwachtingen van de klant. Daarbij moeten de processen ook nog voldoen aan de wet- en regelgeving. Hoe kunnen producenten ervoor zorgen dat...

Mettler Toledo organiseert Data Integrity Seminar

Mettler Toledo organiseert Data Integrity Seminar

Mettler Toledo organiseert op 20 en 21 maart het Data Integrity Seminar. Bezoekers  ontvangen praktische tips voor data-integriteit in de bedrijfsprocessen. Door het toenemende belang van informatiebeveiliging en het dagelijkse nieuws over hackers en het lekken van informatie, is het waarborgen van data-integriteit een zeer belangrijk onderwerp. In...