Mini-pizza’s met groentebodem voor op scholen

13 juli 2016

Markies Catering brengt vanaf komend schooljaar samen met Magioni twee verantwoorde mini-pizza’s in het assortiment op scholen. Deze bevatten meer vezels en minder verzadigd vet en suiker dan een standaard pizza. En de pizzabodems bestaan grotendeels uit bloemkool- en bietenvezels.

Met het eten van deze mini-pizza’s krijgen leerlingen ongemerkt groenten binnen, stelt onderwijscateraar Markies Catering.

De specialist in hippe en verantwoorde voeding voor jongeren wil hiermee laten zien dat genieten én verantwoord eten prima samen kunnen gaan.

Groentevezels

Een Magioni pizza bevat meer groenten dan een standaard pizza. Bovendien smaakt de pizza ook nog eens naar ‘echte’ pizza, zodat een bewuste keuze voor jongeren helemaal niet moeilijk is, stelt de cateraar.

De innovatie zit in de bodem, die voor een groot deel uit groentevezels bestaat. Er zijn twee soorten: een afkomstig van bloemkool en een van biet.

Manon van Essen, oprichtster van pizzabodemproducent Magioni in Amsterdam, heeft de pizzarecepten zelf bedacht en ontwikkeld.

200 locaties

Na een geslaagde pilot, op een aantal locaties van Markies, worden de verantwoorde mini-pizza’s vanaf het nieuwe schooljaar landelijk doorgevoerd op zo'n 200 locaties, meldt het cateringbedrijf uit Den Bosch.

Lees ook:

 

Altijd op de hoogte blijven?