Minister Schouten opent pand familiebedrijf Schouten

EVMI_Schouten

Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, komt op donderdag 28 juni het verbouwde pand ‘De Waagh’ van familiebedrijf Schouten in Giessen heropenen. Het familiebedrijf viert dit jaar het 125-jarig bestaan en de heropening van ‘De Waagh’. Naast een nieuwe entree en nieuwe spreekkamers is er onder andere een nieuw R&D centre voor Schouten Europe gerealiseerd.

Vanwege het 125-jarig bestaan organiseert Schouten op donderdag 28 juni een feestelijke jubileummiddag voor zakelijke relaties. Tijdens deze middag houdt minister Schouten een toespraak en verricht de heropening van het pand. Daarnaast is er op 30 juni een open dag voor (oud)-werknemers, familieleden, buurtbewoners en overige relaties.

Schouten Europe

Het ontstaan van het eerste Schouten bedrijf gaat terug naar 1893. De overgrootvader van de huidige directeur van Schouten Europe begon toen een bakkerij. De familie Schouten deed via jarenlange internationale handel in grondstoffen en veevoeders veel kennis en ervaring op met betrekking tot diverse plantaardige eiwitbronnen.Dit resulteerde in de oprichting van Schouten Europe in 1990. Schouten Europe ontwikkelt vleesvervangers en produceert deze op basis van plantaardig eiwit.

Familiebedrijf Schouten

De andere onderdelen van het familiebedrijf Schouten groep zijn Schouten Advies, Schouten Certification en Nutrilab. Schouten Advies is een specialist in kwaliteitszorgsystemen op het terrein voedselveiligheid. Hun consultants adviseren, trainen en ondersteunen bedrijven in de levensmiddelen- en diervoedersector bij ontwikkeling en implementatie van kwaliteitszorgsystemen en ondersteunen bij de voorbereidingen voor certificering.

Schouten Certification is een onafhankelijke certificatie instelling, die bedrijven in de keten van levensmiddelen, diervoeders en co-substraten ondersteunt met objectieve en deskundige audits en inspecties.

Het Nutrilab is een gespecialiseerd laboratorium met een heldere visie op voedselveiligheid. Nutrilab is een als partner in voedselveiligheid voor bedrijven en organisaties actief in de verwerking, productie en controle van voedingsingrediënten en -producten.

 
Lees ook
Novish: 'we willen rebellie uitstralen'

Novish: 'we willen rebellie uitstralen'

Nederland is weer een veganfenomeen rijker. Novish ontwikkelt plantaardige alternatieven voor vis en ligt waarschijnlijk in het najaar in de schappen van de supermarkt. Initiatiefnemers zijn Maiko van der Meer, Katja Busser en Paul den Dulk. Van der Meer werkte jaren in de vis- en vleesbranche, maar ziet kansen voor een vegan visproduct.  Als...

Flexitarisme volgens Wageningen: een keertje nep en dan weer voluit aan het vlees

Flexitarisme volgens Wageningen: een keertje nep en dan weer voluit aan het vlees

Het was vorig jaar een moment van grote verwarring. Op gezag van een onderzoeksbureau stak de NOS de vlag uit: de markt voor nepvlees was zo booming dat vlees nu toch echt op zijn retour leek. Foodlog ontzenuwde dat nieuws: de vleesconsumptie daalt niet. Later was die versie van de waarheid ook te horen vanuit Wageningen.

Moving Mountains zoekt honderd vleeseters

Moving Mountains zoekt honderd vleeseters

Moving Mountains, producent van vleesvervangers, zoekt honderd vleeseters om hun producten te testen. Het bedrijf wil op deze manier de vleeseters van de smaak en textuur van hun product overtuigen.