Minister Schouten opent pand familiebedrijf Schouten

EVMI_Schouten

Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, komt op donderdag 28 juni het verbouwde pand ‘De Waagh’ van familiebedrijf Schouten in Giessen heropenen. Het familiebedrijf viert dit jaar het 125-jarig bestaan en de heropening van ‘De Waagh’. Naast een nieuwe entree en nieuwe spreekkamers is er onder andere een nieuw R&D centre voor Schouten Europe gerealiseerd.

Vanwege het 125-jarig bestaan organiseert Schouten op donderdag 28 juni een feestelijke jubileummiddag voor zakelijke relaties. Tijdens deze middag houdt minister Schouten een toespraak en verricht de heropening van het pand. Daarnaast is er op 30 juni een open dag voor (oud)-werknemers, familieleden, buurtbewoners en overige relaties.

Schouten Europe

Het ontstaan van het eerste Schouten bedrijf gaat terug naar 1893. De overgrootvader van de huidige directeur van Schouten Europe begon toen een bakkerij. De familie Schouten deed via jarenlange internationale handel in grondstoffen en veevoeders veel kennis en ervaring op met betrekking tot diverse plantaardige eiwitbronnen.Dit resulteerde in de oprichting van Schouten Europe in 1990. Schouten Europe ontwikkelt vleesvervangers en produceert deze op basis van plantaardig eiwit.

Familiebedrijf Schouten

De andere onderdelen van het familiebedrijf Schouten groep zijn Schouten Advies, Schouten Certification en Nutrilab. Schouten Advies is een specialist in kwaliteitszorgsystemen op het terrein voedselveiligheid. Hun consultants adviseren, trainen en ondersteunen bedrijven in de levensmiddelen- en diervoedersector bij ontwikkeling en implementatie van kwaliteitszorgsystemen en ondersteunen bij de voorbereidingen voor certificering.

Schouten Certification is een onafhankelijke certificatie instelling, die bedrijven in de keten van levensmiddelen, diervoeders en co-substraten ondersteunt met objectieve en deskundige audits en inspecties.

Het Nutrilab is een gespecialiseerd laboratorium met een heldere visie op voedselveiligheid. Nutrilab is een als partner in voedselveiligheid voor bedrijven en organisaties actief in de verwerking, productie en controle van voedingsingrediënten en -producten.

 
Lees ook
Vlees supermarkt goedkoper dan vleesvervangers

Vlees supermarkt goedkoper dan vleesvervangers

Hoewel er steeds meer vleesvervangers in de schappen van de supermarkt liggen, blijven deze relatief prijzig. Tegelijkertijd blijven supermarkten stunten met kiloknallers, waardoor een stukje vlees goedkoper is. Duurzaamheidsdeskundigen pleiten voor true pricing.

Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

Hybride worstproducten gemaakt bij Plant4Texture

WUR, SVO vakopleiding food en Koninklijke Nederlandse Slagers (KNS) ontwikkelden samen een plantaardige grondstoffen-gel voor de productie van hybride slagersproducten. Op de website geeft KNS een update van dit project Plant4Texture. Onlangs werd deze gel succesvol gebruikt voor de productie van hybride grill- en rookworst.

Schouten Europe stopt met merk GoodBite

Schouten Europe stopt met merk GoodBite

Vleesvervangerproducent Schouten Europa stopt na twintig jaar met haar merk GoodBite. In het eerste kwartaal van 2022 verdwijnen de laatste GoodBite-producten uit de schappen, meldt het bedrijf in een persbericht.