Minister Schouten opent pand familiebedrijf Schouten

EVMI_Schouten

Carola Schouten, minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit, komt op donderdag 28 juni het verbouwde pand ‘De Waagh’ van familiebedrijf Schouten in Giessen heropenen. Het familiebedrijf viert dit jaar het 125-jarig bestaan en de heropening van ‘De Waagh’. Naast een nieuwe entree en nieuwe spreekkamers is er onder andere een nieuw R&D centre voor Schouten Europe gerealiseerd.

Vanwege het 125-jarig bestaan organiseert Schouten op donderdag 28 juni een feestelijke jubileummiddag voor zakelijke relaties. Tijdens deze middag houdt minister Schouten een toespraak en verricht de heropening van het pand. Daarnaast is er op 30 juni een open dag voor (oud)-werknemers, familieleden, buurtbewoners en overige relaties.

Schouten Europe

Het ontstaan van het eerste Schouten bedrijf gaat terug naar 1893. De overgrootvader van de huidige directeur van Schouten Europe begon toen een bakkerij. De familie Schouten deed via jarenlange internationale handel in grondstoffen en veevoeders veel kennis en ervaring op met betrekking tot diverse plantaardige eiwitbronnen.Dit resulteerde in de oprichting van Schouten Europe in 1990. Schouten Europe ontwikkelt vleesvervangers en produceert deze op basis van plantaardig eiwit.

Familiebedrijf Schouten

De andere onderdelen van het familiebedrijf Schouten groep zijn Schouten Advies, Schouten Certification en Nutrilab. Schouten Advies is een specialist in kwaliteitszorgsystemen op het terrein voedselveiligheid. Hun consultants adviseren, trainen en ondersteunen bedrijven in de levensmiddelen- en diervoedersector bij ontwikkeling en implementatie van kwaliteitszorgsystemen en ondersteunen bij de voorbereidingen voor certificering.

Schouten Certification is een onafhankelijke certificatie instelling, die bedrijven in de keten van levensmiddelen, diervoeders en co-substraten ondersteunt met objectieve en deskundige audits en inspecties.

Het Nutrilab is een gespecialiseerd laboratorium met een heldere visie op voedselveiligheid. Nutrilab is een als partner in voedselveiligheid voor bedrijven en organisaties actief in de verwerking, productie en controle van voedingsingrediënten en -producten.

 
Lees ook
Samenwerking FrieslandCampina en De Nieuwe Melkboer

Samenwerking FrieslandCampina en De Nieuwe Melkboer

FrieslandCampina en De Nieuwe Melkboer gaan samenwerken. Gezamenlijk gaan de bedrijven verder met het ontwikkelen van een lokale keten voor plantaardige zuivelalternatieven met een goed verdienmodel voor de boer.

ME-AT the Alternative lanceert vleesvervangers van Nederlandse veldbonen

ME-AT the Alternative lanceert vleesvervangers van Nederlandse veldbonen

ME-AT the Alternative, dochteronderneming van Vion, introduceert als eerste bedrijf in de branche plantaardige vleesvervangers op basis van proteïnen uit Nederlandse veldbonen in de retail.

Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

Optimisme Duitse vleessector bij aanvang IFFA 2022

In Frankfurt startte 14 mei IFFA, de internationale vakbeurs voor de vleesindustrie. Tot en met 19 mei staat Messe Frankfurt in het teken van de laatste innovaties op het gebied van vlees en alternatieve eiwitten. De Duitse vleessector is bij aanvang van de beurs positief gestemd.