Minstens 335 banen weg bij FrieslandCampina

Bij FrieslandCampina verdwijnen de komende 3 jaar tussen de 335 en 375 banen. Het gaat om arbeidsplaatsen in Beilen en Leeuwarden.

FrieslandCampina is begin dit jaar op beide locaties gestart met het verhogen van de efficiëntie en het verlagen van de kosten. Door de efficiëntere bedrijfsvoering kan het aantal arbeidsplaatsen op verschillende niveaus op beide productielocaties worden teruggebracht, stelt FrieslandCampina.

Beilen

Bij de vestiging in Beilen, waar kindervoeding en ingrediënten worden geproduceerd, vervallen tussen de 210 en 230 van de huidige 767 arbeidsplaatsen. Het gaat hierbij om 80 tot 90 FrieslandCampina-werknemers met een arbeidsovereenkomst voor onbepaalde tijd en 115 tot 125 uitzendkrachten en tijdelijke contracten. De overige circa 15 betreft natuurlijk verloop.

Leeuwarden

Bij FrieslandCampina in Leeuwarden, waar hoofdzakelijk gecondenseerde melk wordt gemaakt bestemd voor export naar het Midden-Oosten, Afrika en Azië, zullen de komende 3 jaar tussen de 125 en 145 van de huidige 852 arbeidsplaatsen vervallen. Het gaat hierbij om 60 tot 70 medewerkers met een vast contract en 40 tot 45 uitzendkrachten en tijdelijke contracten. Overig boventallig personeel verdwijnt door natuurlijk verloop.

Lees ook: 

     
Lees ook
Koppert Cress reorganiseert: locatie sluit en 19 banen weg

Koppert Cress reorganiseert: locatie sluit en 19 banen weg

Teeltbedrijf Koppert Cress ondergaat een invasieve reorganisatie. De productielocatie in Maasdijk is verkocht aan Frestia en 19 werknemers verliezen hun baan.

Nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Nieuwe CFO bij FrieslandCampina

Vanaf 1 mei 2021 betreedt Hans Janssen de positie van Chief Financial Officer bij FrieslandCampina. Janssen neemt het stokje over van Jaska de Bakker.

FrieslandCampina gaat voor 100% rPET

FrieslandCampina gaat voor 100% rPET

Binnenkort bestaan alle PET-flessen die FrieslandCampina maakt uit volledig gerecycled materiaal (rPET). Daarnaast krijgt het etiket een door de Research & Development-afdeling ontwikkelde 'ritssluiting', zodat je deze eenvoudiger kan verwijderen.