Mocca d’Or neemt Santas Koffie over

Koffiebranderij Mocca d’Or uit Zwolle heeft Santas Koffie uit Rotterdam overgenomen. Daarmee versterkt Mocca d’Or de eigen positie in de out-of-home koffiemarkt. Dit na de laatste jaren autonoom een stevige groei te hebben gekend, bericht het bedrijf.

Met het MVO-concept van Santas krijgt Mocca d’Or onder meer een belangrijke positie in het segment bedrijven. Het bedrijf zit al sterk in ambachtelijke koffie voor de horecamarkt en koffiespeciaalzaken.

Santas Koffie wordt autonoom voortgezet onder leiding van Mocca d’Or-eigenaar Wouter Jansen van Velsen. Santas oprichter Rob Kooij blijft de komende jaren betrokken bij het bedrijf.

Duurzaam concept

Santas Koffie importeert, mêleert, brandt, maalt, verpakt en distribueert sinds 1988 duurzame koffies voor op het werk en in de horeca. Alle koffies zijn verpakt in trendy duurzame blikken en houten kratten waarbij de materialen keer op keer worden hergebruikt. Het merk is biologisch en Fairtrade gecertificeerd.

Mocca d’Or

De branderij van Mocca d'Or is in 1930 begonnen als Algra koffie in Zwolle. In 2010 is het bedrijf overgenomen door Wouter Jansen van Velsen en sindsdien is het ingrijpend veranderd en doorontwikkeld.

Mocca d’Or is gevestigd in Zwolle, Breda, Heiloo en Amsterdam en heeft ruim 50 medewerkers.

Earth Coffee

Door de groei van het merk Mocca d’Or en de succesvolle lancering van onder andere het Earth Coffee concept, uitbreiding met koffie- en theespeciaalzaak het Konkeltje en theemerk Jasili Bloomingteas, meldt Mocca d’Or een top 10 speler in de Nederlandse markt te zijn geworden.

Jansen van Velsen heeft, voordat hij eigenaar werd van Mocca d’Or, een succesvolle carrière gekend bij multinationals als Heinz, Unilever en Grolsch.

Lees ook:

Lees ook
Berlin Packaging neemt Nederlands Vinkova B.V. over

Berlin Packaging neemt Nederlands Vinkova B.V. over

Berlin Packaging een leverancier van glazen, plastic en metalen verpakkingen en sluitingen neemt op Vinkova B.V., een leverancier van glazen verpakkingen voor voedingsmiddelen en dranken. Vinkova is gevestigd in Bussum.

Fusie UTZ en Rainforest Alliance

Fusie UTZ en Rainforest Alliance

De kikker in het logo blijft, maar door de fusie van het Nederlandse UTZ en de Amerikaanse Rainforest Alliance verandert er ook een hoop: gedeelde verantwoordelijkheid en strengere eisen voor mensenrechten en klimaatslimme landbouw, bijvoorbeeld. Beter gebruik van data moet bovendien de transparantie in de keten vergroten.  Anders dan de naam...

Ahold geïnteresseerd in overname Hema

Ahold geïnteresseerd in overname Hema

Ahold Delzaize zich wil mengen in de overnamestrijd rond Hema. Dat meldt het Financieele Dagblad op basis van bronnen. Het supermarktconcern zou volgens de krant de hulp van zakenbank Lazard hebben ingeroepen. Potentiele bieder van Hema hebben tot maandag 13 juli om hun interesse kenbaar te maken.