Mocca d’Or neemt Santas Koffie over

18 mei 2016

Koffiebranderij Mocca d’Or uit Zwolle heeft Santas Koffie uit Rotterdam overgenomen. Daarmee versterkt Mocca d’Or de eigen positie in de out-of-home koffiemarkt. Dit na de laatste jaren autonoom een stevige groei te hebben gekend, bericht het bedrijf.

Met het MVO-concept van Santas krijgt Mocca d’Or onder meer een belangrijke positie in het segment bedrijven. Het bedrijf zit al sterk in ambachtelijke koffie voor de horecamarkt en koffiespeciaalzaken.

Santas Koffie wordt autonoom voortgezet onder leiding van Mocca d’Or-eigenaar Wouter Jansen van Velsen. Santas oprichter Rob Kooij blijft de komende jaren betrokken bij het bedrijf.

Duurzaam concept

Santas Koffie importeert, mêleert, brandt, maalt, verpakt en distribueert sinds 1988 duurzame koffies voor op het werk en in de horeca. Alle koffies zijn verpakt in trendy duurzame blikken en houten kratten waarbij de materialen keer op keer worden hergebruikt. Het merk is biologisch en Fairtrade gecertificeerd.

Mocca d’Or

De branderij van Mocca d'Or is in 1930 begonnen als Algra koffie in Zwolle. In 2010 is het bedrijf overgenomen door Wouter Jansen van Velsen en sindsdien is het ingrijpend veranderd en doorontwikkeld.

Mocca d’Or is gevestigd in Zwolle, Breda, Heiloo en Amsterdam en heeft ruim 50 medewerkers.

Earth Coffee

Door de groei van het merk Mocca d’Or en de succesvolle lancering van onder andere het Earth Coffee concept, uitbreiding met koffie- en theespeciaalzaak het Konkeltje en theemerk Jasili Bloomingteas, meldt Mocca d’Or een top 10 speler in de Nederlandse markt te zijn geworden.

Jansen van Velsen heeft, voordat hij eigenaar werd van Mocca d’Or, een succesvolle carrière gekend bij multinationals als Heinz, Unilever en Grolsch.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?