Mogelijk Listeria bacterie in Klooster palingfilet

EVMI_Klooster palingfilet

Nettorama en Vishandel Klooster BV roepen uit voorzorg Klooster palingfilet 50 gram met houdbaarheidsdatum 01-06-2018 en code 1814402 terug. In het product zit mogelijk de Listeria bacterie. Consumptie kan een gevaar vormen voor de gezondheid.

Listeria bacterie

Listeria bacteriën komen overal in de natuur voor. Eén soort, Listeria monocytogenes kan een voedselinfectie veroorzaken. De kans hierop is is klein. Jaarlijks zijn er ongeveer zeventig tot honderd besmettingen. Maar een infectie kan een zeer ernstig verloop hebben, vooral bij zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem.

Risicoproducten zijn vooral langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten volgens het voedingscentrum. Dit zijn bijvoorbeeld gerookte vis, zachte schimmelkazen en gekookte, gesneden vleeswaren. Listeria vermenigvuldigt zich in een vochtige omgeving, maar overleeft ook droge omstandigheden en in de diepvries. In tegenstelling tot andere bacteriën kan listeria groeien in een koud en vochtig klimaat zoals de koelkast.

Recall Klooster palingfilet

Vanwege de mogelijke gevolgen voor de gezondheid verzoeken Nettorama en Vishandel Klooster BV klanten op de palingfilet niet te consumeren maar terug te brengen naar de winkel. Het product is uitsluitend verkrijgbaar bij vestigingen van Nettorama. Klanten die vragen hebben over deze recall kunnen contact opnemen met Vishandel Klooster BV. Zij zijn op werkdagen tussen 7.30 en 16.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 0228- 312769.

 
Lees ook
Op zoek naar antwoorden

Op zoek naar antwoorden

Een producent van plantaardige gekoelde kant-en-klaar-producten nam eind 2019 contact op met Eurofins Food, Feed, Water Benelux. De producent vond een grote spreiding in analyseresultaten op het gebied van potentiële listeria-uitgroei in zijn product.

Listeriabacterie in je kaas? Dit model voorspelt het

Listeriabacterie in je kaas? Dit model voorspelt het

Wetenschapper Marjon Wells-Bennik, aangesloten bij NIZO, ontwikkelde een model dat voorspelt of bepaalde soorten kaas de groei van de bacterie Listeria monocytogenes ondersteunen.

Wat kan de voedingsindustrie leren van de coronacrisis?

Wat kan de voedingsindustrie leren van de coronacrisis?

De Technische Unie verzorgde begin september een webinar over de lessen die de voedselindustrie kan leren van COVID-19. De Technische Unie is de grootste Nederlandse groothandel voor de industrie op het gebied van Maintenance, Repair en Overhaul (MRO) en Original Equipment Manufacturing (OER). Wouter Burggraaf, de eigenaar van adviesbureau Burggraaf...