Mogelijk Listeria bacterie in Klooster palingfilet

EVMI_Klooster palingfilet

Nettorama en Vishandel Klooster BV roepen uit voorzorg Klooster palingfilet 50 gram met houdbaarheidsdatum 01-06-2018 en code 1814402 terug. In het product zit mogelijk de Listeria bacterie. Consumptie kan een gevaar vormen voor de gezondheid.

Listeria bacterie

Listeria bacteriën komen overal in de natuur voor. Eén soort, Listeria monocytogenes kan een voedselinfectie veroorzaken. De kans hierop is is klein. Jaarlijks zijn er ongeveer zeventig tot honderd besmettingen. Maar een infectie kan een zeer ernstig verloop hebben, vooral bij zwangere vrouwen, ouderen en mensen met een verzwakt afweersysteem.

Risicoproducten zijn vooral langdurig gekoeld bewaarde producten die zonder verhitting worden gegeten volgens het voedingscentrum. Dit zijn bijvoorbeeld gerookte vis, zachte schimmelkazen en gekookte, gesneden vleeswaren. Listeria vermenigvuldigt zich in een vochtige omgeving, maar overleeft ook droge omstandigheden en in de diepvries. In tegenstelling tot andere bacteriën kan listeria groeien in een koud en vochtig klimaat zoals de koelkast.

Recall Klooster palingfilet

Vanwege de mogelijke gevolgen voor de gezondheid verzoeken Nettorama en Vishandel Klooster BV klanten op de palingfilet niet te consumeren maar terug te brengen naar de winkel. Het product is uitsluitend verkrijgbaar bij vestigingen van Nettorama. Klanten die vragen hebben over deze recall kunnen contact opnemen met Vishandel Klooster BV. Zij zijn op werkdagen tussen 7.30 en 16.00 uur bereikbaar op telefoonnummer 0228- 312769.

 
Lees ook
Verder kijken dan de peer lang is

Verder kijken dan de peer lang is

Slimme software beoordeelt kleur van groente, fruit en andere voedingsmiddelen Een rode blos op een appel is makkelijk te zien. Maar welke appel de perfecte blos heeft, kan beter door camera’s en software worden gedetecteerd. Tekst: Pauline van Schayck  Zelfs onzichtbare eigenschappen van voedingsmiddelen zijn straks op te sporen. Vroegtijdig...

Procesinstrumentatie in de kaasfabriek: flowen maar  met die kaas

Procesinstrumentatie in de kaasfabriek: flowen maar met die kaas

Bij de productie van kaas komen verschillende typen procesinstrumentatie kijken. Meten, controleren, bewaken, bewerken, en alles moet met elkaar communiceren. In een kaasfabriek komt bij bijna ieder proces wel een instrument om de hoek.  Voor alle instrumenten geldt dat ze geschikt moeten zijn voor de specifieke eisen die in een voedingsmiddelenproductie...

Slap door de suiker, of toch iets anders?

Slap door de suiker, of toch iets anders?

Een onverklaarbaar slap gevoel? Dat zou best eens idiopathische reactieve hypoglykemie kunnen zijn. Het is een raadselachtig fenomeen. Vroeger kwam het zo weinig voor, dat het verwaarloosbaar was. Nu lijken meer en meer mensen er last van te hebben, ook gezonde. Helaas is het niet te reproduceren in een gecontroleerde klinische setting. Tekst: Huib...