Mogelijk MDMA in grote champagneflessen Moët Imperial Ice

https://pixabay.com/nl/photos/champagne-mousserende-wijn-drankje-1500249/

Foto ter illustratie: Pixabay

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) waarschuwt consumenten voor de champagneflessen van het merk Moët & Chandon Ice Impérial van 3-literformaat. De levensgevaarlijke drug MDMA zit mogelijk in deze flessen.

De harddrug MDMA is ook bekend als XTC. Zowel in Duitsland als Nederland is deze harddrug aangetroffen in de 3-literflessen van het merk Moët & Chandon Ice Impérial. Aanraken en/of opdrinken van de inhoud van deze flessen is levensgevaarlijk. In Duitsland heeft het geleid tot zeven zeer ernstige ziektegevallen en één dode. In Nederland zijn er vier ziektegevallen. De flessen zijn in al deze gevallen via een tot nu toe onbekende website gekocht.

Besmette champagne

Volgens NVWA is aan de buitenkant niet zichtbaar of er MDMA in de champagne zit. Bij het inschenken is er echter een duidelijk verschil. De champagne bruist niet, heeft een roodbruinige kleur die na verloop van tijd donkerder wordt en een afwijkende anijsgeur.

Meer flessen in omloop?

Het is onbekend hoe de MDMA in deze flessen terecht is gekomen. "De NVWA kan daarom niet inschatten of er nog meer van deze flessen met de gevaarlijke stof in omloop zijn", meldt de voedselautoriteit in de veiligheidswaarschuwing. "Ook kan niet uitgesloten worden dat er andere flessen van hetzelfde merk in omloop zijn waar ook MDMA in zit."

Tot nu toe geldt de waarschuwing voor de flessen Moët & Chandon Ice Impérial van 3 liter met lotcode LAJ7QAB6780004.

Altijd op de hoogte blijven? 

Neem een abonnement
  
Lees ook
NVWA waarschuwt opnieuw voor MDMA in grote champagneflessen Moët Imperial Ice

NVWA waarschuwt opnieuw voor MDMA in grote champagneflessen Moët Imperial Ice

Voor de tweede keer waarschuwt de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) consumenten voor de mogelijke aanwezigheid van MDMA in de 3-literflessen champagne van het merk Moët & Chandon Ice Impérial. Februari 2022 gaf NVWA de eerste waarschuwing.

Ferrero roept chocoladeproducten terug na salmonellabesmettingen

Ferrero roept chocoladeproducten terug na salmonellabesmettingen

Ferrero, moederbedrijf van Kinder, roept chocoladeproducten in Nederland terug na meldingen van salmonellabesmettingen. Hoewel er nog geen Kinder-producten positief zijn getest op salmonella, haalt Ferrero de chocolade terug uit voorzorg. Het bedrijf werkt samen met de voedselautoriteiten aan een onderzoek naar een mogelijk verband met een aantal gerapporteerde...

Kruidenstrooiers bevatten mogelijk glasdeeltjes

Kruidenstrooiers bevatten mogelijk glasdeeltjes

Kruidenstrooiers van Verstegen die glasdeeltjes kunnen bevatten, zijn opnieuw aangetroffen.