Monissen nieuwe voorzitter Ik Kies Bewust

13 april 2015

Diana Monissen is de nieuwe voorzitter van stichting Ik Kies Bewust. Ze neemt de voorzittershamer over van Clémence Ros die in het najaar van 2014 aftrad om voorzitter te worden van de internationale tak Choices International.

Teun Verheij was tijdelijk voorzitter. Hij zal de komende maanden zijn taken overdragen aan de nieuwe voorzitter. Dat meldt de stichting.

Monissen heeft een brede achtergrond en de nodige ervaring in de gezondheids- en zorgsector. Ze is nog tot juni 2015 bestuursvoorzitter bij De Friesland Zorgverzekeraar en vervult daarna eenzelfde functie bij het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie.

Eerder was ze onder andere bestuurslid bij zorgverzekeraar Agis en directeur-generaal curatieve zorg bij het ministerie van VWS.

Gezonde voeding, ook in zorg

“Ik heb erg veel zin om mij in te zetten voor het Vinkje”, stelt ze. “Vanuit de brede MVO-gedachte zie ik dat ook in de zorg gezonde voeding een steeds belangrijkere rol speelt, naast bijvoorbeeld bewegen."

"Mensen kiezen steeds meer voor een gezondere lifestyle en zij worden bewuster van de effecten van gezonde voeding. Stichting Ik Kies Bewust speelt daarin een belangrijke rol.”

Stapsgewijs gezonder

Monissen is in de ogen van de stichting de krachtige, onafhankelijke voorzitter die Nederland met het Vinkje stapsgewijs wat gezonder kan maken.

“Dit gebeurt enerzijds door de voedingsmiddelenbranche te stimuleren het aanbod minder vet, zoet en zout te maken. Anderzijds door de gezondere keuze voor mensen gemakkelijker te maken, onder meer door betere informatieoverdracht.”

De stichting wil met Monissen de impact van het voedselkeuzelogo laten toenemen.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?