Morubel in andere handen

4 juli 2014

Belgisch garnalenbedrijf Morubel, voormalig dochter van Heiploeg, is overgenomen door Bencis Capital Partners.

Dat meldt Vismagazine. De overname heeft geen invloed op de dagelijkse bedrijfsvoering, het management en het personeel. Het bedrijf blijft zelfstandig opereren.

Faillissement Heiploeg

Morubel was zelfstandig sinds februari, na het faillissement van Heiploeg en de overname van dat bedrijf door Parlevliet & Van der Plas. Het was al vanaf het begin de bedoeling om een nieuwe eigenaar voor het bedrijf te vinden.

Diepgevroren garnalen

Morubel is de grootste producent van diepgevroren garnalen in Europa. Het bedrijf heeft een jaaromzet van 82 miljoen euro, produceert jaarlijks 14.000 ton garnalen en telt 105 werknemers. Morubel werd in 1954 opgericht in Oostende en viert dit jaar haar zestigste verjaardag.

Bencis Capital Partners

Bencis Capital Partners is een onafhankelijke investeringsmaatschappij die ruim 15 jaar investeert in ondernemingen in Nederland en België in de foodsector. Bencis (met kantoren in Amsterdam en Brussel) heeft investeringen in 18 bedrijven waaronder The European Candy Group (TECG), die in juli 2013 de private label activiteiten van Perfetti van Melle kocht.

Lees ook:

Heiploeg na overname Heiploeg International (29 januari 2014)

Heiploeg failliet en overgenomen door Parlevliet & Van der Plas (28 januari 2014)

Perfetti van Melle verkoopt private label activiteiten (4 juli 2013)

Altijd op de hoogte blijven?