Mosa Meats trekt investering van $55 miljoen aan

Beeld: Mosa Meat

Mosa Meat, het in Maastricht gevestigde bedrijf dat in 2013 de eerste burger van kweekvlees presenteerde, heeft een investering aangetrokken van $55 miljoen. Het bedrijf weet nog niet wanneer het producten op de markt kan brengen.

Mosa Meat wil het geld gebruiken om de bestaande pilotfabriiek uit te breiden en een industriële  productielijn te bouwen en meer personeel aan te nemen. Het Luxemburgse Blue Horizon Ventures leidde de investeringsronde. Maarten Bosch, CEO van Mosa Meat: "We zijn verheugd om nieuwe partners te verwelkomen en dat bestaande partners aan ons verbonden blijven. Met hun steun en vaardigheden hebben we de kans om concrete stappen te zetten:  het opschalen van de productie en zo vooruitgang boeken richting een schoner, vriendelijkere manier om rund te produceren en de veerkracht en veiligheid van het globale voedselsysteem te verhogen. 

Bron: Mosa Meat

Thema's
Lees ook
DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

DSM lanceert platform voor gepersonaliseerde voeding

Koninklijke DSM steunt de lancering van Hologram Sciences met $100 miljoen (circa €850.000). Het Amerikaanse health tech-bedrijf biedt op de consument gerichte gepersonaliseerde oplossingen voor voedingvraagstukken.

Consument gaat voor kweekvlees, mits betaalbaar, lekker en veilig

Consument gaat voor kweekvlees, mits betaalbaar, lekker en veilig

Vier op de tien consumenten probeert graag een stukje kweekvlees, maar wel onder enkele voorwaarden. Dit aantal kan groeien, mits ontwikkelaars bereid zijn transparant over hun producten te communiceren.

Meer miljoenen voor Meatable

Meer miljoenen voor Meatable

Meatable heeft $47 miljoen aan nieuwe financiering binnen gesleept. Een concortium van verschillende life science- en voedselbedrijven, waaronder DSM, investeren in de kweekvleesmaker.