Mosa Meats trekt investering van $55 miljoen aan

Beeld: Mosa Meat

Mosa Meat, het in Maastricht gevestigde bedrijf dat in 2013 de eerste burger van kweekvlees presenteerde, heeft een investering aangetrokken van $55 miljoen. Het bedrijf weet nog niet wanneer het producten op de markt kan brengen.

Mosa Meat wil het geld gebruiken om de bestaande pilotfabriiek uit te breiden en een industriële  productielijn te bouwen en meer personeel aan te nemen. Het Luxemburgse Blue Horizon Ventures leidde de investeringsronde. Maarten Bosch, CEO van Mosa Meat: "We zijn verheugd om nieuwe partners te verwelkomen en dat bestaande partners aan ons verbonden blijven. Met hun steun en vaardigheden hebben we de kans om concrete stappen te zetten:  het opschalen van de productie en zo vooruitgang boeken richting een schoner, vriendelijkere manier om rund te produceren en de veerkracht en veiligheid van het globale voedselsysteem te verhogen. 

Bron: Mosa Meat

Thema's
Lees ook
Pieter Pot haalt € 9 miljoen groeigeld op

Pieter Pot haalt € 9 miljoen groeigeld op

Twee jaar na lancering haalt verpakkingsvrije online supermarkt Pieter Pot een investering van € 9 miljoen op. In oktober startte Pieter Pot in België en met het groeigeld wil de start-up verder uitbreiden naar nieuwe West-Europese markten.

Danone moderniseert Nutricia

Danone moderniseert Nutricia

Nutricia bestaat 125 jaar en dat viert moederbedrijf Danone met forse investeringen. Het voedingsmiddelenbedrijf moderniseert de fabriek in Zoetermeer, zodat de productiecapaciteit van babyvoeding en medische voeding groter wordt, terwijl het water- en energieverbruik juist resp. 50 en 25 % dalen.

40 miljoen euro groeigeld voor waterflesjes met geur

40 miljoen euro groeigeld voor waterflesjes met geur

Air up, een Duitse scale-up die smaak aan water toevoegt via speciale geurpods, haalt €40 miljoen groeigeld binnen in een nieuwe investeringsronde geleid door Five Seasons Ventures. De fabrikant wil verder uitbreiden in Europa en ook naar de Verenigde Staten.