Mosa Meats trekt investering van $55 miljoen aan

Beeld: Mosa Meat

Mosa Meat, het in Maastricht gevestigde bedrijf dat in 2013 de eerste burger van kweekvlees presenteerde, heeft een investering aangetrokken van $55 miljoen. Het bedrijf weet nog niet wanneer het producten op de markt kan brengen.

Mosa Meat wil het geld gebruiken om de bestaande pilotfabriiek uit te breiden en een industriële  productielijn te bouwen en meer personeel aan te nemen. Het Luxemburgse Blue Horizon Ventures leidde de investeringsronde. Maarten Bosch, CEO van Mosa Meat: "We zijn verheugd om nieuwe partners te verwelkomen en dat bestaande partners aan ons verbonden blijven. Met hun steun en vaardigheden hebben we de kans om concrete stappen te zetten:  het opschalen van de productie en zo vooruitgang boeken richting een schoner, vriendelijkere manier om rund te produceren en de veerkracht en veiligheid van het globale voedselsysteem te verhogen. 

Bron: Mosa Meat

Thema's
Lees ook
Zwitserse retailer investeert in Israëlisch kweekvleesbedrijf

Zwitserse retailer investeert in Israëlisch kweekvleesbedrijf

Migros Group, het grootste retailbedrijf van Zwitserland gaat investeren in de Israëlische kweekvleesproducent SuperMeat. Met deze samenwerking willen de bedrijven de productie en distributie van kweekvlees op commerciële schaal versnellen. Onderdeel van de overeenkomst is een investering van Migros in SuperMeat.

Meatable presenteert worst gemaakt van gecultiveerd varkensvlees

Meatable presenteert worst gemaakt van gecultiveerd varkensvlees

Meatable produceert varkens- en rundvlees op basis van één dierlijke cel. 20 juli presenteerde de kweekvleesproducent de eerste beelden van een worst gemaakt van gecultiveerd varkensvlees. Meatable verwacht dit product in 2025 op de markt te kunnen brengen.

Meer ruimte voor proeven kweekvlees in Nederland

Meer ruimte voor proeven kweekvlees in Nederland

Mosa Meat mag proeverijen voor kweekvlees gaan organiseren. Een nieuwe wet die het parlement onlangs aannam maakt dit mogelijk.