Mosa Meats trekt investering van $55 miljoen aan

Beeld: Mosa Meat

Mosa Meat, het in Maastricht gevestigde bedrijf dat in 2013 de eerste burger van kweekvlees presenteerde, heeft een investering aangetrokken van $55 miljoen. Het bedrijf weet nog niet wanneer het producten op de markt kan brengen.

Mosa Meat wil het geld gebruiken om de bestaande pilotfabriiek uit te breiden en een industriële  productielijn te bouwen en meer personeel aan te nemen. Het Luxemburgse Blue Horizon Ventures leidde de investeringsronde. Maarten Bosch, CEO van Mosa Meat: "We zijn verheugd om nieuwe partners te verwelkomen en dat bestaande partners aan ons verbonden blijven. Met hun steun en vaardigheden hebben we de kans om concrete stappen te zetten:  het opschalen van de productie en zo vooruitgang boeken richting een schoner, vriendelijkere manier om rund te produceren en de veerkracht en veiligheid van het globale voedselsysteem te verhogen. 

Bron: Mosa Meat

Thema's
Lees ook
Websuper Picnic krijgt € 600 miljoen groeigeld

Websuper Picnic krijgt € 600 miljoen groeigeld

Picnic haalt € 600 miljoen op in een nieuwe financieringsronde van de Bill & Melinda Gates Foundation Trust. Het maakt een versnelde uitrol van de online supermarkt mogelijk, met name in Duitsland en Frankrijk.

Meatable en DSM ontwikkelen samen kweekvleesmedium

Meatable en DSM ontwikkelen samen kweekvleesmedium

Meatable slaat de handen ineen met DSM om groeimedia voor kweekvlees te ontwikkelen. Kweekvlees of gecultiveerd vlees staat nog in de kinderschoenen. Een van de grootste uitdagingen bij de ontwikkeling ervan is het groeimedium waarin het gekweekte vlees kan groeien. Kweekmedia zijn vloeistoffen gevuld met onder meer koolhydraten, eiwitten, vitamines...

Duurzame diepvriesmaaltijd-leverancier Freasy krijgt investering

Duurzame diepvriesmaaltijd-leverancier Freasy krijgt investering

Freasy, verstrekker van kant-en-klare diepvriesmaaltijden, ontvangt groeikapitaal om de online verkoop verder op te schalen. Het is de eerste investeringsronde voor het Rotterdamse bedrijf.