Müller Fresh Food Logistics neemt Prins Transport over

Muller - prins

Müller Fresh Food Logistics gaat alle vennootschappen van Prins Transport overnemen. Met de overname breidt Müller haar dienstenpakket uit en versterkt de positie in de koelvers- en diepvriesmarkt in de Benelux. Ook biedt de locatie van Prins bij Rotterdam een geweldige geografische uitbreiding voor het bedrijf uit Holten. Voor Prins betekent de overname een stevigere positie in de markt en continuïteit.

Arjen Prins blijft als directeur leiding geven over de logistieke activiteiten van Prins Transport in Lekkerkerk. Ook Peter Prins behoudt zijn leidende rol binnen de transportactiviteiten van het bedrijf. Het beheer alsmede de in- en verkoop van het wagenpark wordt onder de vlag van Müller European Truck & Trailer Care voortgezet. De directie van dit bedrijf wordt gevoerd door Anton Müller. Ook de werkplaatsactiviteiten in Lekkerkerk blijven doorgaan.

Muller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics is gespecialiseerd in warehousing, VAL/VAS en distributie van koelverse- en diepvries levensmiddelen. Müller belevert dagelijks alle grote retail DC’s, het foodservice kanaal en de industrie in Nederland, België, Duitsland en Luxemburg. Daarnaast is Müller gespecialiseerd in internationale koel- en vriestransporten door geheel Europa via haar bedrijf in Tsjechië.

Het familiebedrijf voert de warehousing uit in ruim 50.000 m² koel- en vriesmagazijnen. Deze zijn gevestigd in Holten, Nijkerk en Roelofarendsveen. Voor de transport en distributieactiviteiten worden ruim 300 trekkende eenheden ingezet. De groep realiseerde in 2017 een omzet van ca. € 70 miljoen.

Prins Transport

Transportbedrijf Prins werd bijna 80 jaar geleden in Lekkerkerk opgericht. Het bedrijf ontwikkelde zich tot logistieke dienstverlener met specialismen als opslag, handling en het vervoer van levensmiddelen (koel, diepvries en licht gekoeld). Dagelijks wordt er landelijk in 3 temperatuurzones, zeer fijnmazig gedistribueerd. In Lekkerkerk is forse invriescapaciteit in de warehouses beschikbaar. Het vervoer van geconditioneerde en ongeconditioneerde zeecontainers met de daarbij behorende documentatie en afhandeling is tevens een belangrijke activiteit van Prins.

Lees ook
Imago diepvriesproducten verbeterd, maar de verkoop niet

Imago diepvriesproducten verbeterd, maar de verkoop niet

Nederlanders hebben de afgelopen jaren een positiever beeld gekregen van diepvriesproducten als ingevroren groenten, visproducten, aardappelproducten en snacks. Toch is de verkoop ervan de afgelopen jaren niet gegroeid. Dat zegt voorzitter Ruud Harmsen van het het platform VriesVers in een gesprek met de Levensmiddelenkrant. VriesVers werd tien jaar...

Winst behalen op logistieke efficiëntie

Winst behalen op logistieke efficiëntie

De grootste uitdaging voor de transport- en logistieksector is de energietransitie. De automatisering en robotisering binnen de branche is in volle gang. Toch zal het nog jaren duren voordat de eerste zelfrijdende vrachtwagens hun intrede zullen doen, denkt Sjel Wijngaards, voorzitter van Transfrigoroute Holland, een organisatie voor de belangen van...

Kennismaken met Duitse levensmiddelenproducenten

Kennismaken met Duitse levensmiddelenproducenten

Nederland importeert jaarlijks voor een kleine 5 miljard euro aan levensmiddelen uit Duitsland. Daarom organiseert de Duits-Nederlandse Handelskamer op 6 juni een kennismaking met Duitse levensmiddelenproducten. Zij presenteren 6 juni hun nieuwste producten en innovaties in Nederland met een proeverij. Alle producten worden dan gepresenteerd en aangeboden....