Murk Spits general manager Vrumona

Murk Spits wordt de nieuwe general manager van Vrumona. Hij volgt per 1 mei Gerrit van Loo op die deze zomer Heineken Ethiopië gaat leiden.

Spits (40) is momenteel directeur out of home & export bij Vrumona in Bunnik, dat onderdeel uitmaakt van Heineken Nederland, meldt Levensmiddelenkrant.

Spits werkt sinds 1999 bij Heineken, onder meer via een stage in Papoea-Nieuw-Guinea. Later heeft hij diverse finance functies vervuld bij Heineken Nederland, Heineken Afrika en export Azië/Golf.

In 2005 stapte hij over naar commercie waar hij onder meer 3 jaar national sales manager was bij Vrumona out of home. Na 5 jaar werkzaam te zijn geweest als marketing manager in Algerije en commercial manager in Congo, keerde Spits in 2013 terug bij Vrumona als directeur out of home & export.

Gerrit van Loo

Gerrit van Loo (53) startte in 1988 als management trainee bij Heineken. Verder was hij 3 jaar marketing manager in de regio Afrika. In 1994 kwam hij bij Heineken Nederland, waar hij via export, Sopanje en Ierland in 2009 in Bunnik aan de slag ging.

Bij Vrumona heeft Van Loo mede vorm gegeven aan de verdere professionalisering van de organisatie, onder meer door de categorie- en schapvisie aan te scherpen.

Lees ook:

Meer over
Lees ook
Plastic handgrepen multiverpakkingen frisdrank verdwijnen

Plastic handgrepen multiverpakkingen frisdrank verdwijnen

De plastic handgrepen van multiverpakkingen frisdrank en water in de supermarkt gaan verdwijnen. Albert Heijn, Jumbo, Coca-Cola in Nederland, en Vrumona hebben besloten om hier mee te stoppen.

Diabetes Fonds: ‘Snel belasting op suikerrijke dranken’

Diabetes Fonds: ‘Snel belasting op suikerrijke dranken’

Het Diabetes Fonds pleit bij het kabinet voor een snelle invoering van belasting op suikerrijke dranken. Een meerderheid van de Nederlandse jongeren drinkt frisdranken in hoeveelheden die de kans op ernstig overgewicht en diabetes type 2 vergroten, meldt de patiëntenorganisatie.

SPA vermindert suikergehalte in frisdranken met 45%

SPA vermindert suikergehalte in frisdranken met 45%

Vanaf de lente van 2022 vernieuwt SPA de samenstelling van al hun frisdranken (bruisend en niet-bruisend). Voortaan bevatten de dranken 45 procent minder suiker en wordt er meer sap gebruikt. Ook krijgen alle frisdranken de benaming SPA Fruit.