Nationale week zonder vlees

9 januari 2018

Dit jaar vindt van 5 tot en met 11 maart voor de eerste keer de Nationale week zonder vlees plaats. Dit gebeurt op initiatief van Isabel Boerdam, bekend van het blog en boek De hippe vegetariër. Met deze campagne wil ze Nederlanders praktische handvatten bieden om de mogelijkheden van de vegetarische keuken te ontdekken.

Ook wijst Boerdam op de besparingen die het eten van minder vlees opleveren. Door één week geen vlees te eten zou je zeven maanden aan douchewater, 111 kilometer autorijden, de hoeveelheid vlees van één hele kip en zeven maanden werk voor een boom besparen.

Activiteiten tijdens Nationale week zonder vlees

Tijdens deze week vinden verschillende activiteiten plaats. Zo krijgt iedere deelnemer gratis het Week zonder Vlees Magazine. Basis- en middelbare scholen besteden aandacht aan het onderwerp. Retailers komen deze week met vegetarische acties en recepten. Sodexo serveert vegetarische maaltijden in bedrijfs- en universiteitsrestaurants. Shell tankstations bieden vegetarische opties aan. En restaurants door heel Nederland promoten hun vegetarische menu.

Verschillende bedrijven uit de Food en Non-food industrie ondersteunen het initiatief. Dit zijn: Albert Heijn, Becel, Bolletje, Bonduelle, De Smaakspecialist, DEEN, Ekoplaza, Eosta, Garden Gourmet, Goodbite, Gran Food, Greenery, Green Protein Alliance, HAK, Iglo, Peulvruchten.nl, Knorr, Lassie Rijst, Love Beets, Maggi, Maza, Moonen packaging, Natuurwinkel, Nuts about Nature, Oesterzwammen Vereniging, Oil & Vinegar, OLIJCK, Peak’s Free From, Philips, Professor Grunschnabel, Purple Beehive, Quorn, Shell, SoFine Foods, Sodexo, SPAR, Struik, Unox, Veann, Vegetariërsbond, Vezet, Vivera en Willem & Drees.

Altijd op de hoogte blijven?