Nederlander eet gemiddeld dertig suikerklontjes per dag

29 maart 2017

Volgens het Diabetes Fonds onderschatten Nederlanders de hoeveelheid suiker die ze dagelijks binnen krijgen. Nederlanders denken dat ze zo'n tien suikerklontjes (40 gram) per dag eten. In werkelijkheid eten consumenten gemiddeld dertig suikerklontjes (122 gram) per dag.

Suikerinname

Driekwart van de Nederlanders heeft weleens geprobeerd om minder suiker binnen te krijgen. Dit deden ze om zich gezonder te voelen of om af te vallen. Maar slechts 16 procent weet hoe ze de suikerinname kunnen verlagen.

Suiker in producten

Suiker zit in veel producten verstopt. Volgens 85 procent van de Nederlanders helpt een flinke suikerreductie in producten pas echt. Zij vinden dit een rol van de fabrikanten. Hanneke Dessing, directeur van het Diabetes Fonds: "De afspraken zoals die nu zijn gemaakt tussen de overheid en industrie zijn zo beperkt dat dit onvoldoende stimuleert tot de ontwikkeling van producten met minder suiker. Fabrikanten moeten meer verantwoordelijkheid nemen."

'Lekker met minder suiker'

Daarom start het Diabetesfonds samen met Ekoplaza de 'Lekker met minder suiker'-weken. Vijf weken lang krijgen mensen via een speciale nieuwsbrief handige tips, interessante weetjes en lekkere recepten met minder suiker.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?