NAV: Voeding in de media is hot

10 oktober 2017

Gezonde, duurzame en veilige voeding staat sterk in de belangstelling en iedereen heeft er een mening over. Dit levert interessante discussies op, maar leidt ook tot verwarring. Om verwarring te voorkomen pleit de Nederlandse Academie van Voedingswetenschappen (NAV) ervoor om discussies altijd te voeren op basis van wetenschappelijk onderbouwde kennis en argumenten. Deze informatie kun je bijvoorbeeld bij het Voedingscentrum en/ of een geregistreerde voedingswetenschapper verkrijgen.

Vereniging van Voedingswetenschappers

De Nederlandse Academie voor Voedingswetenschappen (NAV) is een vereniging van voedingswetenschappers die allen een universitaire studie Voeding hebben afgerond (MSc of PhD). Om de kwaliteit van onze leden te waarborgen moet elk lid via een registratie het lidmaatschap aanvragen en ondertekenen de leden een gedragscode waarop ze elkaar onderling kunnen aanspreken.

NAV leden werken in verschillende sectoren (kennisinstellingen, overheid, industrie, NGO’s, gezondheidszorg). Vanuit hun expertise worden NAV leden regelmatig gevraagd deel te nemen aan interviews, talkshows of debatten over voeding. Op de website van de NAV zijn alle leden te vinden. De NAV leden spreken altijd op persoonlijke titel en niet namens de NAV.

Altijd op de hoogte blijven?