Nederlandse producent komt met plantaardige zalmfilet

Je kunt eindelijk je moorddadige zalmfiletje vervangen door een duurzamere variant gemaakt van soja. De Nederlandse producent van plantaardig voedsel SoFine introduceert de SoFish Fillets Salmon Style. SoFine wil hiermee een duurzaam en vegetarisch alternatief bieden voor zalm.

Dierlijke eiwitten zijn uit, en dus zien we de ene na de andere vleesvervanger in de winkelschappen en Randstedelijke restaurants verschijnen. Visvervangers zien we nog niet zo veel. Dat komt deels doordat de smaak van vis lastig na te bootsen is, maar ook doordat er vanuit de Nederlandse markt niet veel vraag is naar visvervangers. Ondanks onze haringhap-cultuur zijn Nederlanders geen grote viseters.

SoFine probeert het toch, en wel met de geliefde zalmfilet. De SoFish filet wordt vooral gemaakt van (nadrukkelijk non-gmo) sojabonen. Omdat vis veel voedzamer is dan soja, zijn extra ijzer en vitamine B12 aan het product toegevoegd. Wel is sojaolie een nuttige bron van de omega 3-vetzuren die je lichaam normaal gesproken ook uit vis zou halen.

Of SoFine erin geslaagd is een waardige vervanger te maken voor zalmfilet kan de consument zelf beoordelen. De SoFish Fillet Salmon Style is vanaf vandaag verkrijgbaar bij Jumbo.

Lees ook
2,4 miljoen deelnemers Nationale Week zonder Vlees

2,4 miljoen deelnemers Nationale Week zonder Vlees

2,4 miljoen Nederlanders deden mee aan de derde editie van de Nationale Week Zonder Vlees , die van 9 tot en met 15 maart plaats vond. Dat maakt de organisatie bekend. Supermarkten verkochten deze week 200,4 procent meer vleesvervangers ten opzichte van een gemiddelde week.

Consumentenbond: vegetarisch broodbeleg te zout om gezond te noemen

Consumentenbond: vegetarisch broodbeleg te zout om gezond te noemen

Vegetarische ‘vleeswaren’ zijn te zout om ze gezond te noemen. Wel bevatten ze minder verzadigd vet dan de broertjes van vlees.Aan de hand van de berekende Nutri-Score onderzocht de Consumentenbond 33 soorten vegetarisch broodbeleg en vergeleek ze met de tegenhangers van vlees. De samenstelling van vegetarische kipfilet, ham, salami,...

Flexitarisme volgens Wageningen: een keertje nep en dan weer voluit aan het vlees

Flexitarisme volgens Wageningen: een keertje nep en dan weer voluit aan het vlees

Het was vorig jaar een moment van grote verwarring. Op gezag van een onderzoeksbureau stak de NOS de vlag uit: de markt voor nepvlees was zo booming dat vlees nu toch echt op zijn retour leek. Foodlog ontzenuwde dat nieuws: de vleesconsumptie daalt niet. Later was die versie van de waarheid ook te horen vanuit Wageningen.