Je kunt eindelijk je moorddadige zalmfiletje vervangen door een duurzamere variant gemaakt van soja. De Nederlandse producent van plantaardig voedsel SoFine introduceert de SoFish Fillets Salmon Style. SoFine wil hiermee een duurzaam en vegetarisch alternatief bieden voor zalm.

Dierlijke eiwitten zijn uit, en dus zien we de ene na de andere vleesvervanger in de winkelschappen en Randstedelijke restaurants verschijnen. Visvervangers zien we nog niet zo veel. Dat komt deels doordat de smaak van vis lastig na te bootsen is, maar ook doordat er vanuit de Nederlandse markt niet veel vraag is naar visvervangers. Ondanks onze haringhap-cultuur zijn Nederlanders geen grote viseters.

SoFine probeert het toch, en wel met de geliefde zalmfilet. De SoFish filet wordt vooral gemaakt van (nadrukkelijk non-gmo) sojabonen. Omdat vis veel voedzamer is dan soja, zijn extra ijzer en vitamine B12 aan het product toegevoegd. Wel is sojaolie een nuttige bron van de omega 3-vetzuren die je lichaam normaal gesproken ook uit vis zou halen.

Of SoFine erin geslaagd is een waardige vervanger te maken voor zalmfilet kan de consument zelf beoordelen. De SoFish Fillet Salmon Style is vanaf vandaag verkrijgbaar bij Jumbo.

Altijd op de hoogte blijven?