Nederlandse vleeshandelaar opgepakt

LEEUWARDEN - In Frankrijk is de Nederlandse vleeshandelaar Jan F. uit Breda opgepakt in het kader van het paardenvleesschandaal dat vorig jaar speelde. Dit meldt Vlees+.

De Brabander zou via zijn Cypriotische bedrijf Draap Trading paardenvlees hebben geleverd aan het Franse bedrijf Spanghero, dat het vervolgens als rundvlees doorverkocht aan bedrijven in de voedselindustrie. De Nederlander zit sinds 8 april in voorarrest op beschuldiging van fraude en valsheid in geschrifte.

Niet benadeeld

Draap Trading kocht paardenvlees in Mexico en Brazilië, sloeg dat op in Breda en verkocht het op papier aan een halal runderslachterij in Amsterdam. Het vlees ging echter naar Franse afnemers. Vorig jaar bekende de handelaar de fraude met het halal vlees toen hij terechtstond bij het gerechtshof in Den Bosch. Het hof veroordeelde hem tot een voorwaardelijke celstraf en een boete van 50.000 euro. Hij beweert zijn Franse afnemers echter niet te hebben benadeeld. Volgens hem wisten zij dat ze paardenvlees kochten en zij betaalden ook de prijs van paardenvlees.

Lees ook:

Lees ook
Wat kan de voedingsindustrie leren van de coronacrisis?

Wat kan de voedingsindustrie leren van de coronacrisis?

De Technische Unie verzorgde begin september een webinar over de lessen die de voedselindustrie kan leren van COVID-19. De Technische Unie is de grootste Nederlandse groothandel voor de industrie op het gebied van Maintenance, Repair en Overhaul (MRO) en Original Equipment Manufacturing (OER). Wouter Burggraaf, de eigenaar van adviesbureau Burggraaf...

‘Een audit is geen straf’

‘Een audit is geen straf’

De effectiviteit van het kwaliteitssysteem van je bedrijf bepalen, en kijken in hoeverre wordt voldaan aan eisen van klanten en wet- en regelgeving. Dat kan door middel van een audit: een systematisch en onafhankelijk onderzoek. “Een audit is geen straf, maar een manier om te kijken welke verbeterpunten er mogelijk zijn”, aldus Jeroen Hendrickx...

Corona en de kracht van ketenintegratie

Corona en de kracht van ketenintegratie

Dat we ingrediënten van over de hele wereld halen, vinden we heel normaal. Onze voorouders haalden in de vijftiende eeuw immers al grondstoffen en specerijen uit alle werelddelen. Met de ontwikkeling van snelle transport- en communicatiemogelijkheden zijn mondiale productieketens in de voedingsindustrie alleen maar toegenomen. Maar nu de uitbraak van...