Nederlandse vleeshandelaar opgepakt

30 april 2014

LEEUWARDEN - In Frankrijk is de Nederlandse vleeshandelaar Jan F. uit Breda opgepakt in het kader van het paardenvleesschandaal dat vorig jaar speelde. Dit meldt Vlees+.

De Brabander zou via zijn Cypriotische bedrijf Draap Trading paardenvlees hebben geleverd aan het Franse bedrijf Spanghero, dat het vervolgens als rundvlees doorverkocht aan bedrijven in de voedselindustrie. De Nederlander zit sinds 8 april in voorarrest op beschuldiging van fraude en valsheid in geschrifte.

Niet benadeeld

Draap Trading kocht paardenvlees in Mexico en Brazilië, sloeg dat op in Breda en verkocht het op papier aan een halal runderslachterij in Amsterdam. Het vlees ging echter naar Franse afnemers. Vorig jaar bekende de handelaar de fraude met het halal vlees toen hij terechtstond bij het gerechtshof in Den Bosch. Het hof veroordeelde hem tot een voorwaardelijke celstraf en een boete van 50.000 euro. Hij beweert zijn Franse afnemers echter niet te hebben benadeeld. Volgens hem wisten zij dat ze paardenvlees kochten en zij betaalden ook de prijs van paardenvlees.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?