Nedmag investeert miljoenen in magnesiumzout

19 februari 2016

Nedmag Industries in Veendam investeert de komende jaren 122 miljoen euro, onder meer in nieuwe magnesiumzoutbronnen. Dit om ook in de toekomst aan de vraag vanuit de markt te kunnen voldoen.

De totale investering wordt gedaan in de periode 2016 tot 2025. Zo’n 57 miljoen euro is gereserveerd voor (duurzame) innovatie en 65 miljoen voor de investering in nieuwe magnesiumzoutbronnen.

Twee locaties

Nedmag heeft twee productielocaties in Noord-Nederland. Een locatie bij Veendam waar magnesiumzout wordt gewonnen en een productielocatie in Veendam waar dit zout omgezet wordt in magnesiumhydroxide, magnesiumoxide en calciumchloride.

Naast de bestaande zoutwinningslocaties Well Head Center 1 en 2, start Nedmag dit jaar een onderzoek naar de mogelijkheden van een nieuw te realiseren zoutwinningslocatie (Well Head Center 3).

De start van de productie op de nieuwe zoutwinningslocatie is voorzien vanaf 2020.

Voor productie kaas en bier

Calciumchloride wordt onder meer toegepast in de voedingsmiddelenindustrie (voor de productie van kaas en voor bierbereiding) en voor gladheid- en stofbestrijding.

De overige stoffen worden onder meer gebruikt in de pulp- en papierindustrie en in diverse health & wellness toepassingen.

Nedmag viert dit jaar zijn 35-jarig bestaan. Het bedrijf biedt werk aan 400 mensen.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?