NEN zoekt experts voor geharmoniseerde normen verpakkingen en verpakkingsafval

PET-flesjes verpakkingen_unsplash

Het internationale technisch comité CEN TC/261 SC/4 ‘verpakkingen en het milieu’ is begonnen met een geharmoniseerde methodologie op te stellen voor ‘recycleerbare plastic verpakkingen’ in Europa. Daarom zoekt NEN verpakkingen-experts. Tegelijkertijd ondergaat ook de richtlijn 94/62/EG een revisie. In deze richtlijn staan de EU-regels met betrekking tot het beheer van verpakkingen en verpakkingsafval.

Om de Nederlandse belangen te behartigen is NEN op zoek naar verpakkingen-experts die actief willen zijn in internationale werkgroepen bij CEN. Binnen een werkgroep werkt u met experts uit verschillende landen samen om een normdocument op te stellen. Specifiek met onder andere de doelstelling om zoveel mogelijk richtlijnen betreffende PET-, PE-, PP- en PS-verpakkingen te harmoniseren.

NEN zoekt experts met kennis van verpakkingsontwerp en functionaliteiten, sorteringsmogelijkheden, recycling-gedrag, die weten hoe specifieke soorten verpakkingen worden gescheiden (bijvoorbeeld karton gemixt met plastic) of kennis hebben van soortgelijke onderwerpen. De doelstelling is om richtlijnen te harmoniseren voor recycling en circulariteit en om te voldoen aan de interne Europese markt.

Meer informatie: www.nen.nl

Geen nieuws van EVMI meer missen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke dinsdag en donderdag het laatste nieuws. 

Inschrijven nieuwsbrief
Lees ook
Winteraanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Winteraanbod gebruikte MULTIVAC-machines

Heeft u op korte termijn een traysealer, dieptrekker, etiketteerder of portioneermachine nodig? MULTIVAC biedt naast splinternieuwe verpakkings- en verwerkingsmachines ook gebruikte machines te koop en te huur aan. Inclusief de nieuwste Smart Services icm IPC 06 besturing!

Festo en PCE faciliteren productie papieren wijnfles

Festo en PCE faciliteren productie papieren wijnfles

De introductie van de eerste papieren wijnfles ter wereld in juni 2020 was een belangrijke doorbraak. In samenwerking met Festo en PCE Automation brengt verpakkingsfabrikant Frugalpac de productie van de Frugal Bottle in een stroomversnelling.

Europese Commissie stelt nieuwe regels voor verpakkingen om afval te verminderen

Europese Commissie stelt nieuwe regels voor verpakkingen om afval te verminderen

De Europese Commissie heeft nieuwe EU-brede regels gesteld voor verpakkingen om de groeiende bron van afval aan te pakken. Elke Europeaan produceert gemiddeld bijna 180 kg verpakkingsafval per jaar. Verpakkingen zijn een van de belangrijkste gebruikers van nieuwe materialen, aangezien 40 procent van de kunststoffen en 50 procent van het in de EU gebruikte...

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren