Nespresso belooft CO2 neutrale koffie per 2022

Nespresso wil dat al zijn koffie in 2022 CO2-neutraal is. Het bedrijf gaat de emissie op verschillende vlakken terugbrengen of compenseren. De belofte past in de langlopende strategie van het bedrijf om te verduurzamen.

Ten eerste wil het de algehele CO2-emissie drukken, door hernieuwbare energie te gebruiken in het productieproces en meer gerecyclede materialen te gebruiken in de machines en koffiecapsules. Ten tweede zal Nespresso in samenwerking met Pur Projet het aantal geplante bomen verdriedubbelen in en rond de koffieplantages. De bomen vangen niet alleen CO2 uit de lucht, maar bieden ook schaduw aan de koffiestruiken. Daarnaast voorkomen bomen bodemerosie en dragen ze bij aan een gezonde bodem. Tot slot gaat Nespresso investeren in verschillende projecten om de CO2-emissie te compenseren.

Thema's
Lees ook
Vegaburger Beyond Meat naar de beurs

Vegaburger Beyond Meat naar de beurs

Het Amerikaanse bedrijf Beyond Meat, dat vegetarische hamburgers ontwikkelt, gaat de beurs op. Met een notering op de Nasdaq wil het bedrijf 100 miljoen dollar ophalen, zo meldt De Tijd. De markt voor niet-dierlijk vlees groeit, en ligt met name open voor fabrikanten die de smaak van gewoon vlees weten te evenaren. Beyond Meat doet dit door plantaardige...

Onderzoekers bezorgd over onkruid in Deense restaurants

Onderzoekers bezorgd over onkruid in Deense restaurants

Het is een onmiskenbare trend: steeds meer mensen willen lokaal voedsel met natuurlijke ingrediënten. Scandinavië was er misschien wel als eerste bij; Deense chefs gebruiken al sinds de eeuwwisseling graag wilde bloemen en planten in hun gerechten. Deense onderzoekers waarschuwen nu dat dit misschien niet zo’n gezond idee is. De zogenaamde...

Franse wijnboeren keren biologische teelt de rug toe

Franse wijnboeren keren biologische teelt de rug toe

"Biologisch kun je niet duurzaam meer noemen," zegt Bernard Farges van het Conseil interprofessionnel du vin de Bordeaux (CIVB). Het bommetje van die uitspraak ging vorige maand af, toen Farges zei dat de nodige wijnbouwers stoppen met biologische teelt en terug willen keren naar een meer gangbare vorm van druiventeelt. Waarom?...