Nespresso belooft CO2 neutrale koffie per 2022

Nespresso wil dat al zijn koffie in 2022 CO2-neutraal is. Het bedrijf gaat de emissie op verschillende vlakken terugbrengen of compenseren. De belofte past in de langlopende strategie van het bedrijf om te verduurzamen.

Ten eerste wil het de algehele CO2-emissie drukken, door hernieuwbare energie te gebruiken in het productieproces en meer gerecyclede materialen te gebruiken in de machines en koffiecapsules. Ten tweede zal Nespresso in samenwerking met Pur Projet het aantal geplante bomen verdriedubbelen in en rond de koffieplantages. De bomen vangen niet alleen CO2 uit de lucht, maar bieden ook schaduw aan de koffiestruiken. Daarnaast voorkomen bomen bodemerosie en dragen ze bij aan een gezonde bodem. Tot slot gaat Nespresso investeren in verschillende projecten om de CO2-emissie te compenseren.

Thema's
Lees ook
&samhoud food wint prijs voor groentegehakt

&samhoud food wint prijs voor groentegehakt

Het 'groentegehakt' van &samhoud food is uitgeroepen tot 'best new plant-based food'. De producent van onder meer vegetarische vleesvervangers won de prijs tijdens de Protein Summit 2018 in Lille.  Het ‘Groentegehakt’ van &samhoud food biedt een alternatief voor gehakt op basis van groente in plaats van soja. Het...

Louise Vet op de eerste plaats van de Duurzame 100 van Trouw

Louise Vet op de eerste plaats van de Duurzame 100 van Trouw

Het Nederlandse landschap redden, mét boeren, supermarkten, wetenschappers en industrie aan tafel. Dat is de missie van Louise Vet, de nummer 1 op de lijst van invloedrijkste duurzame doeners en denkers van dagblad Trouw. Louise Vet is een belangrijke trekker van het Deltaplan Biodiversiteit, dat de weg moet wijzen naar herstel van biodiversiteit, bodem...

Fransen gaan op werk en op school duurzaam en lokaal eten

Fransen gaan op werk en op school duurzaam en lokaal eten

Fransen gaan bij de baas en op school gezond, milieuvriendelijk en lokaal eten. Boeren moeten zich groeperen om zelf de prijs te kunnen bepalen die zij van hun afnemers krijgen. Zo gaan consumenten gezonder eten, wordt het milieu minder belast en worden de kosten die de boer moet maken eerlijk betaald. Dat zal ook de voedselverspilling terugdringen....