Nespresso maakt biologisch afbreekbare koffiecups

24 november 2022 Redactie BeverageNL

Na drie jaar onderzoek en ontwikkeling komt Nespresso met biologisch afbreekbare koffiecups. In de lente start de pilot met deze cups in Frankrijk en Zwitserland en binnen een jaar wil Nespresso het product ook op andere Europese markten brengen. Papier vormt de basis van de nieuwe cups. 

Het verleggen van grenzen en innovatie zijn belangrijk voor Nespresso vertelt CEO Guillaime Le Cunff. “We zijn eerder dit jaar een B Corp™ geworden en sindsdien zetten we ons meer dan ooit in voor het uitbreiden van de duurzame keuzes voor onze klanten. We zijn verheugd om onze allereerste op papier gebaseerde composteerbare capsule voor thuis aan te kondigen.”

Papieren cups

De thuis composteerbare papieren cups zijn voorzien van een gepatenteerde technologie, waaronder de voering van biopolymeer in de capsule die de koffie beschermt tegen oxidatie. De nieuwe cups werden ontwikkeld bij Nestlé Institute of Packaging Sciences. Julia Lauricella van het Nestlé System Technology Center: “We hebben uiterst nauwkeurig een papierpulpvormingsproces gecombineerd met een biologisch afbreekbare laag voor bescherming tegen oxidatie tijdens transport, opslag en de hogedrukextractie in onze machines.”

De internationale certificeringsinstantie TÜV Austria certificeerde de papieren cups voor compostering, zowel thuis als industrieel. In sommige landen, waaronder Frankrijk waar de pilot start, kunnen de cups in de openbare bioafvalbak.

Duurzaam

Voor de ontwikkeling werkte Nespresso samen met Huhtamaki, een internationale leverancier van duurzame verpakkingen. “We zijn verheugd om met Nespresso samen te werken aan de thuiscomposteerbare papieren cups”, zegt CEO Charles Héaulmé. “Een deel van deze baanbrekende innovatie is het resultaat van het combineren van papierpulp uit houtvezels, een natuurlijk hernieuwbaar materiaal, en het samenpersen ervan tot een koffiecapsule met behulp van onze nauwkeurige technologie.”

Met de presentatie van de biologisch afbreekbare cups lanceert Nespresso ook vier nieuwe koffieblends, waaronder een biologische koffie, afkomstig uit het Nespresso AAA Sustainable Quality™ Program.

 

Dit artikel verscheen eerder op: BeverageNL

Altijd op de hoogte blijven?