Nestlé belooft zero waste in Europa voor 2020

nestle-315

VEVEY - Nestlé heeft een zero waste productieproces aangekondigd voor alle 150 Europese fabrieken. Dat moet voor 2020 worden gerealiseerd.

Het zero waste productieproces betekent dat er geen fabrieksafval naar een stortplaats gaat, of wordt verbrand zonder dat energie uit het proces wordt teruggewonnen.

"De beslissing voor de zero waste-richtlijn getuigt van Nestlé’s inzet voor een ecologisch duurzame bedrijfsvoering", verklaart Laurent Freixe, Nestlé Executive Vice-President & Zone Director voor Europa. "Wij hebben op dit moment al meer dan 25 fabrieken in Europa die geen afval produceren. Door voortdurend allerlei vormen van afval te verwijderen en door energie te recyclen of terug te winnen uit restafval, ben ik ervan overtuigd dat wij hetzelfde kunnen bereiken voor ál onze Europese activiteiten."

Nestlé heeft nu al een succesvol zero waste beleid in al zijn fabrieken in het Verenigd Koninkrijk en Zwitserland. Tegen eind 2012 voldeden 39 van de 468 Nestlé-fabrieken wereldwijd aan de zero waste status. De eerste fabriek die minder afval produceerde, was de KitKat- en Aero- zoetwarenfabriek in de Britse stad York in 2011.

Koffiedik

Nestlé stelt al lang te werken aan het voorkomen van voedselverspilling. Zo werd oploskoffiemerk Nescafé 75 jaar geleden uitgevonden om onverkochte koffiebonen in magazijnen in Brazilië langer te kunnen bewaren. Tegenwoordig gebruikt Nestlé koffiedik als hernieuwbare energiebron in meer dan 20 van zijn Nescafé-fabrieken. Het bedrijf is van plan om deze praktijk uit te breiden naar alle Nescafé-fabrieken wereldwijd.

Lees ook: