Nestlé en Carrefour brengen blockchain in de praktijk

mousline-blockchain-nestle

Voor het eerst maakt ook Nestlé de keten van een van zijn producten inzichtelijk via een blockchain-app. Consumenten van Mousline aardappelpuree kunnen nu de oorsprong achterhalen van hun pieperprakje.

Door middel van een QR-code kunnen consumenten nu data opvragen over de Franse puree. Een erg ingewikkelde keten is het nog niet; het product wordt volledig vervaardigd en verkocht in Frankrijk. De gebruiker krijgt wel informatie over kwaliteitsmanagement, het type aardappel dat wordt gebruikt en de tijd en plaats van productie en opslag.

Food Trust

De blockchain-technologie die Carrefour gebruikt is ontwikkeld door IBM. De Franse super heeft zich aangesloten bij het Food Trust-project van de IT-gigant, dat een blockchainnetwerk beoogt waarmee zo veel mogelijk spelers in de voedingsmiddelensector hun ketens transparant gaan maken. Nestlé en Carrefour beschouwen de Mousline-blockchain als een pilot. Nestlé heeft naar eigen zeggen nog meer blockchainprojecten lopen, onder andere op het gebied van logistiek en duurzaamheid.

Lees ook
Nestlé verkoopt Amerikaanse ijstak voor vriendenprijsje

Nestlé verkoopt Amerikaanse ijstak voor vriendenprijsje

Foodmultinational Nestlé verkooptzijn ijsactiviteiten in de Verenigde Staten aan Froneri, een bestaande joint-venture van Nestlé en investeringspartij PAI Partners. Daarmee neemt Froneri merken als Häagen-Dazs over en wordt het op Unilever na de grootste ijsproducent ter wereld. Nestlé ontvangt zo’n $4 miljard voor de...

Nestlé voert in vijf landen Nutri-Score in

Nestlé voert in vijf landen Nutri-Score in

Nestlé zet vanaf begin 2020 het Nutri-Score label op hun producten in vijf Europese landen. In totaal zullen 5000 producten het onafhankelijke voedselkeuzelogo gaan voeren, waaraan te zien is hoe gezond een product is. In Oostenrijk, België, Frankrijk, Duitsland en Zwitserland zal Nestlé vanaf volgend jaar de Nutri-Score op hun producten...

Nestlé en Corbion starten samenwerking voor eiwit uit algen

Nestlé en Corbion starten samenwerking voor eiwit uit algen

Nestlé gaat samenwerken met Corbion voor de ontwikkeling van ingrediënten uit microalgen. De bedrijven willen die ingrediënten gebruiken in de productie van duurzame, plantaardige voedingsmiddelen. De voedingsmiddelenindustrie is naarstig op zoek naar nieuwe plantaardige eiwitbronnen, en de microalgen zullen Nestlé dan ook met...