Nestlé en Corbion starten samenwerking voor eiwit uit algen
Nestlé gaat samenwerken met Corbion voor de ontwikkeling van ingrediënten uit microalgen. De bedrijven willen die ingrediënten gebruiken in de productie van duurzame, plantaardige voedingsmiddelen.
De voedingsmiddelenindustrie is naarstig op zoek naar nieuwe plantaardige eiwitbronnen, en de microalgen zullen Nestlé dan ook met name aanspreken al eiwitbron. Maar de eencellige organismen kunnen ook een bron zijn van andere voedingsstoffen als lipiden. Het grote voordeel is dat bij het productieproces van deze grondstoffen weinig water, land en uitstoot gemoeid is, in tegenstelling tot de teelt van soja en erwten. Nestlé heeft een breed portfolio van plantaardige vlees- en zuivelvervangers, en de ingrediënten uit microalgen wil het bedrijf naar eigen zeggen gebruiken om te innoveren in verschillende productcategorieën.
Met de samenwerking wordt Corbions kennis op het gebied van microalgen en fermentatie gecombineerd met Nestlé’s ervaring in de productie van plantaardige voedingsmiddelen. Doel is om de functionaliteit, smaak en voedzaamheid te verbeteren voor gebruik in verschillende producten.
Thema's
Meer over
Lees ook
Van suikerproducent tot suikerbietverwerker
Steeds meer voedselbedrijven weten waardevolle producten en materialen uit wat ooit hun restproducten waren te halen. Weinigen zijn hierin echter zo ver gevorderd als Royal Cosun.
Insecteneiwit zoekt beste toepassing
2021 was een goed jaar voor het consumptie-insect (al denkt het beestje daar zelf mogelijk anders over). Na de meelworm en de sprinkhaan kreeg ook de krekel goedkeuring van de Europese commissie om als ’novel food’ voor menselijke consumptie te worden toegelaten.
Europa investeerde 2,2 miljard in eiwittransitie in 2021
Europese bedrijven die zich bezig houden met voedingsproducten gebaseerd op niet-dierlijke eiwitten wisten in 2021 gezamenlijk meer dan 2 miljard euro aan kapitaal van investeerders aan te trekken, stelt het Good Food Institute Europa (GFI), een organisatie die de verduurzaming van het voedselsysteem wil bevorderen. In 2020 werd er 460 miljoen euro...