Nestlé haalt suiker uit producten Europa

Nestlé wil voor 2020 nog eens minimaal 18.000 ton suiker verwijderd hebben uit haar producten, die in Europa worden verkocht. Dat maakt dat het Europese assortiment van Nestlé in 2020 gemiddeld 5 procent minder suiker zal bevatten dan eerder.

Het bedrijf heeft deze doelstelling bekendgemaakt tijdens een EU-conferentie in Malta over kinderobesitas. De suikerreductie maakt onderdeel uit van een grotere reeks doelstellingen, die op 7 maart bekend wordt gemaakt.

Voedingscriteria

In de afgelopen 3 jaar heeft Nestlé al 11.300 ton suiker uit Europese producten verwijderd, die niet voldeden aan de eigen voedingscriteria.

Het bedrijf komt binnenkort met een Nesquik chocolademelkpoeder met slechts 3,4 gram toegevoegde suikers per portie. De gangbare Nesquik bevat 10,6 gram.

Eerder maakte Nestlé al bekend een manier te hebben gevonden om de structuur van suiker te veranderen. Hierdoor kan de hoeveelheid suiker in producten aanzienlijk worden verminderd, terwijl de natuurlijke smaak behouden blijft.

Industriebreed

De belangrijkste uitdaging, stelt het bedrijf, is dat de totale industrie moet bijdragen aan suikervermindering. Dit om de smaakvoorkeur van consumenten te veranderen.

Nestlé pleit voor een sterkere EU-coördinatie bij het verminderen van toegevoegde suikers, om te komen tot een gemeenschappelijk EU-voedingsbeleid. Dit zal volgens het bedrijf innovatie stimuleren.

Lees ook:

Lees ook
Foodwatch roept voor de vierde keer Suikermaxdag uit

Foodwatch roept voor de vierde keer Suikermaxdag uit

Kinderen krijgen te veel suiker binnen. Ze eten dagelijks twee keer de geadviseerde hoeveelheid. Foodwatch vraagt aandacht voor de overconsumptie van suiker met de Suikermaxdag. Zaterdag 9 juli bereikten Nederlandse kinderen tussen de 4 en 8 jaar oud hun suikerlimiet voor een heel jaar.

Diabetes Fonds: ‘Snel belasting op suikerrijke dranken’

Diabetes Fonds: ‘Snel belasting op suikerrijke dranken’

Het Diabetes Fonds pleit bij het kabinet voor een snelle invoering van belasting op suikerrijke dranken. Een meerderheid van de Nederlandse jongeren drinkt frisdranken in hoeveelheden die de kans op ernstig overgewicht en diabetes type 2 vergroten, meldt de patiëntenorganisatie.

Van suikerproducent tot suikerbietverwerker

Van suikerproducent tot suikerbietverwerker

Steeds meer voedselbedrijven weten waardevolle producten en materialen uit wat ooit hun restproducten waren te halen. Weinigen zijn hierin echter zo ver gevorderd als Royal Cosun.