Nestlé haalt suiker uit producten Europa

Nestlé wil voor 2020 nog eens minimaal 18.000 ton suiker verwijderd hebben uit haar producten, die in Europa worden verkocht. Dat maakt dat het Europese assortiment van Nestlé in 2020 gemiddeld 5 procent minder suiker zal bevatten dan eerder.

Het bedrijf heeft deze doelstelling bekendgemaakt tijdens een EU-conferentie in Malta over kinderobesitas. De suikerreductie maakt onderdeel uit van een grotere reeks doelstellingen, die op 7 maart bekend wordt gemaakt.

Voedingscriteria

In de afgelopen 3 jaar heeft Nestlé al 11.300 ton suiker uit Europese producten verwijderd, die niet voldeden aan de eigen voedingscriteria.

Het bedrijf komt binnenkort met een Nesquik chocolademelkpoeder met slechts 3,4 gram toegevoegde suikers per portie. De gangbare Nesquik bevat 10,6 gram.

Eerder maakte Nestlé al bekend een manier te hebben gevonden om de structuur van suiker te veranderen. Hierdoor kan de hoeveelheid suiker in producten aanzienlijk worden verminderd, terwijl de natuurlijke smaak behouden blijft.

Industriebreed

De belangrijkste uitdaging, stelt het bedrijf, is dat de totale industrie moet bijdragen aan suikervermindering. Dit om de smaakvoorkeur van consumenten te veranderen.

Nestlé pleit voor een sterkere EU-coördinatie bij het verminderen van toegevoegde suikers, om te komen tot een gemeenschappelijk EU-voedingsbeleid. Dit zal volgens het bedrijf innovatie stimuleren.

Lees ook:

Lees ook
FAO: forse stijging prijzen voedsel

FAO: forse stijging prijzen voedsel

Hoewel de omikron-variant van het SARS-CoV-2 virus de prijzen van grondstoffen voor levensmiddelen iets lijkt te laten dalen, maakte de FAO deze week bekend dat de prijzen van verschillende basisproducten sinds een jaar fors zijn gestegen. De FAO-index van de voedselprijzen (FFPI) bereikte in november 2021 gemiddeld 134,4 punten, een stijging...

Minder zout, vet en suiker in bewerkte producten

Minder zout, vet en suiker in bewerkte producten

In de meeste bewerkte voedingsmiddelengroepen is de hoeveelheid zout, verzadigd vet en suiker sinds 2018 gelijk gebleven of gedaald. Dat blijkt uit de Herformuleringsmonitor die het RIVM elke twee jaar, in opdracht van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), verricht.

Suikertaks als oplossing?

Suikertaks als oplossing?

Eind 2018 presenteerde de overheid het Nationaal Preventieakkoord (NPA): een serie doelstellingen om de Nederlandse bevolking gezonder te laten leven. Anno 2021 zijn er slechts dertien van de 39 gestelde doelen in het NPA gehaald op, concludeerde het RIVM in juli. We eten veelal nog te ongezond.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren