Nestlé haalt suiker uit producten Europa

Nestlé wil voor 2020 nog eens minimaal 18.000 ton suiker verwijderd hebben uit haar producten, die in Europa worden verkocht. Dat maakt dat het Europese assortiment van Nestlé in 2020 gemiddeld 5 procent minder suiker zal bevatten dan eerder.

Het bedrijf heeft deze doelstelling bekendgemaakt tijdens een EU-conferentie in Malta over kinderobesitas. De suikerreductie maakt onderdeel uit van een grotere reeks doelstellingen, die op 7 maart bekend wordt gemaakt.

Voedingscriteria

In de afgelopen 3 jaar heeft Nestlé al 11.300 ton suiker uit Europese producten verwijderd, die niet voldeden aan de eigen voedingscriteria.

Het bedrijf komt binnenkort met een Nesquik chocolademelkpoeder met slechts 3,4 gram toegevoegde suikers per portie. De gangbare Nesquik bevat 10,6 gram.

Eerder maakte Nestlé al bekend een manier te hebben gevonden om de structuur van suiker te veranderen. Hierdoor kan de hoeveelheid suiker in producten aanzienlijk worden verminderd, terwijl de natuurlijke smaak behouden blijft.

Industriebreed

De belangrijkste uitdaging, stelt het bedrijf, is dat de totale industrie moet bijdragen aan suikervermindering. Dit om de smaakvoorkeur van consumenten te veranderen.

Nestlé pleit voor een sterkere EU-coördinatie bij het verminderen van toegevoegde suikers, om te komen tot een gemeenschappelijk EU-voedingsbeleid. Dit zal volgens het bedrijf innovatie stimuleren.

Lees ook:

Lees ook
Aanvaardbare bovengrens voor suikerconsumptie vaststellen is niet mogelijk

Aanvaardbare bovengrens voor suikerconsumptie vaststellen is niet mogelijk

De Europese Autoriteit voor Voedselveiligheid (EFSA) stelt opnieuw vast dat er geen wetenschappelijk onderbouwde bovengrens voor suikerinname kan worden aangegeven. Voedingsdeskundigen kunnen tot 30 september 2021 feedback geven op de resultaten, beoordelingen en het advies van de EFSA.

Slim verpakken geeft zoetere smaak

Slim verpakken geeft zoetere smaak

Psychologische processen kunnen de smaakwaarneming en de keuze voor producten met een verlaagd suikergehalte beïnvloeden. Dit inzicht kan helpen de consumentenacceptatie van deze voedingsproducten te verhogen.

Fructose: slechter dan 5 jaar geleden

Fructose: slechter dan 5 jaar geleden

Fructose is een van de meest besproken en onderzochte stoffen in de dagelijkse voeding. Het zoete bestanddeel van gewone suiker heeft al heel lang de schijn tegen, maar had altijd de wetenschappers mee. ‘Hoe is het nu met dat onderzoek gesteld?’ vraagt een lezer. Nou, het ziet er nu een stuk slechter uit voor fructose dan vijf jaar geleden.

Op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de voedingsmiddelenindustrie?

 

Abonneren