Nestlé investeert miljarden in aankoop gerecycled plastic

nestle-gebouw

Nestlé wil bijna €1,9 miljard investeren in de overstap van nieuw naar hergebruikt plastic. Het geld is grotendeels bedoeld voor de inkoop van het relatief schaarse gerecyclede plastic dat veilig is voor gebruik in voedselverpakkingen. Ook wil Nestlé de ontwikkeling van duurzame verpakkingen stimuleren.

De Zwitserse voedselmultinational zegt toe om in de komende vijf jaar tot 2 miljoen ton voedselveilig, gerecycled plastic in te kopen. Daarmee zegt het bedrijf een grotere markt te willen creëren voor dit type plastic. Daarvoor is een extra investering van €1,4 miljard nodig.

Fonds voor verpakkingsinnovatie

Daarnaast richt Nestlé een fonds op van zo’n €230 miljoen om start-ups te financieren die zich op verpakkingsinnovaties richten. Deze investeringen staan nog los van het onderzoek dat Nestlé zelf doet op het gebied van verpakkingen in het recent geopende Institute of Packaging Sciences.

Lees ook
Nestlé lanceert energierepen met erwteneiwit

Nestlé lanceert energierepen met erwteneiwit

Nieuwe Yes! proteïnerepen bevatten eiwitten afkomstig van erwten en noten. Nestlé wil hiermee inspelen op de vraag van consumenten naar repen met plantaardige eiwitbronnen. De repen zijn vanaf augustus verkrijgbaar in Nederland.

Interview: Nestlé in coronatijd

Interview: Nestlé in coronatijd

De coronacrisis heeft ook voor grote fabrikanten allerlei consequenties. We spreken met Marjolijn Niggebrugge, commercieel directeur van Nestlé Nederland.  Net als zovelen, werkt Niggebrugge nu thuis. Met merken als KitKat, Nescafé, Maggi, Starbucks, Garden Gourmet en Wagner opereert Nestlé in allerlei categorieën voor...

Vraag naar gerecycled plastic daalt

Vraag naar gerecycled plastic daalt

Tonnen gerecycled plastic hopen zich op bij Nederlandse recyclingbedrijven. Door de lage olieprijs en de coronacrisis is de vraag naar gerecycled plastic sterk gedaald, waardoor de bedrijven de grondstof niet meer kwijt kunnen. Het betreffende plastic vindt vooral toepassing in de sierteelt, de autobranche, de bouw en in consumentenproducten. Voor...