Nestlé investeert miljarden in aankoop gerecycled plastic

nestle-gebouw

Nestlé wil bijna €1,9 miljard investeren in de overstap van nieuw naar hergebruikt plastic. Het geld is grotendeels bedoeld voor de inkoop van het relatief schaarse gerecyclede plastic dat veilig is voor gebruik in voedselverpakkingen. Ook wil Nestlé de ontwikkeling van duurzame verpakkingen stimuleren.

De Zwitserse voedselmultinational zegt toe om in de komende vijf jaar tot 2 miljoen ton voedselveilig, gerecycled plastic in te kopen. Daarmee zegt het bedrijf een grotere markt te willen creëren voor dit type plastic. Daarvoor is een extra investering van €1,4 miljard nodig.

Fonds voor verpakkingsinnovatie

Daarnaast richt Nestlé een fonds op van zo’n €230 miljoen om start-ups te financieren die zich op verpakkingsinnovaties richten. Deze investeringen staan nog los van het onderzoek dat Nestlé zelf doet op het gebied van verpakkingen in het recent geopende Institute of Packaging Sciences.

Lees ook
Lipton maakt plastic theezakjes minder milieubelastend

Lipton maakt plastic theezakjes minder milieubelastend

Lipton gaat in Europa over van hun plastic theezakjes naar een composteerbaar, plantaardig alternatief. Eind 2021 wordt ook het plastic rondom de kartonnen verpakkingen vervangen.

Keuzeproces duurzame voedselverpakkingen in kaart gebracht

Keuzeproces duurzame voedselverpakkingen in kaart gebracht

In het samenwerkingsproject ‘Goed Verpakt’ gaat een groep van kennisinstituten en bedrijven gedurende twee jaar het keuzeproces onderzoeken waar bedrijven doorheen gaan als ze overstappen naar duurzame product-verpakkingsopties.

Verpakkingsbeurs Empack organiseert webinar over nieuwe regels wegwerpplastics

Verpakkingsbeurs Empack organiseert webinar over nieuwe regels wegwerpplastics

Vanaf 3 juli geldt er in de EU een verbod op bepaalde Single Use Plastics (SUP). Daarom organiseert Verpakkingsbeurs Empack op 30 juni om 11.00 een webinar over de nieuwe wetgeving en wat dit betekent voor verpakkende bedrijven, verpakkingsproducenten, instanties en consumenten.