Nestlé investeert miljoenen in Nunspeet

12 mei 2016

Nestlé gaat 80 miljoen euro investeren in haar babyvoedingsfabriek in Nunspeet. Daarmee onderstreept het voedingsmiddelenbedrijf de langdurige relatie die het bedrijf heeft met Nederland.

De fabriek in Nunspeet wordt uitgebreid met een innovatieve technische installatie voor de productie van speciale zuigelingenvoeding. Deze voeding is ontwikkeld voor Nestlé Health Science in het Nestlé Product Technology Center voor baby’s met een eiwitallergie.

Voedselallergieën

De afgelopen tien jaar is het aantal voedselallergieën sterk toegenomen. In sommige geïndustrialiseerde landen heeft tien procent van de baby’s een voedselallergie, stelt het bedrijf.

"Nederland en Nestlé zijn met elkaar verbonden sinds 1869, toen hier onze eerste producten verkocht werden", vertelde Marc Boersch, CEO van Nestlé Nederland. "Onze babyvoedingsfabriek heeft haar wortels in Nunspeet sinds 1895.”

De miljoeneninvestering is in de fabriek gevierd in aanwezigheid van onder andere Clemens Cornielje, Commissaris van de Koning in Gelderland, en Maarten Camps, secretaris-generaal van het ministerie van EZ.

Extra werkgelegenheid

De investering creëert tijdens de werkzaamheden extra werkgelegenheid voor tientallen mensen. De uitbreiding zal in 2017 operationeel zijn.

Lees ook:

Altijd op de hoogte blijven?