Nestlé komt met nieuw Nespresso-apparaat

VEVEY - Nestlé brengt in de VS en Canada een nieuw Nespresso-apparaat op de markt: het VertuoLine systeem.

"Het nieuwe VertuoLine systeem, resultaat van bijna een decennium aan research, is ontwikkeld om in te spelen op de smaak en voorkeuren van de Noord-Amerikaanse consument. Het apparaat zet zowel een grote koffie in Amerikaanse stijl, als  authentieke espresso's waarvan het merk bekend is", aldus Nestlé.

Volgens de producent is NespressoVertuoLine het eerste systeem dat ook op grote koffie met een cremalaagje kan maken. Voorheen kon dat alleen op espresso.

Het assortiment zal bestaan uit 8 grote koffievarianten en 4 espressoblends. Daaronder koffiesoorten met een smaakje en een variant met de helft minder cafeïne.

Snel groeiend

Geportioneerde koffie is volgens Nespresso één van de snelst groeiende segmenten van de consumentengoederen in Noord-Amerika en zeker het snelst groeiende segment binnen de koffie.

In Nederland voert Nestlé enkele andere huishoudelijke apparaten voor verkoop van  eigen producten (havveps). Voor koffie: Nespresso en Nescafé Dolce Gusto en voor thee  er de Special-T machine.

Lees ook:

Lees ook
Fusie UTZ en Rainforest Alliance

Fusie UTZ en Rainforest Alliance

De kikker in het logo blijft, maar door de fusie van het Nederlandse UTZ en de Amerikaanse Rainforest Alliance verandert er ook een hoop: gedeelde verantwoordelijkheid en strengere eisen voor mensenrechten en klimaatslimme landbouw, bijvoorbeeld. Beter gebruik van data moet bovendien de transparantie in de keten vergroten.  Anders dan de naam...

Nespresso belooft CO2 neutrale koffie per 2022

Nespresso belooft CO2 neutrale koffie per 2022

Nespresso wil dat al zijn koffie in 2022 CO2-neutraal is. Het bedrijf gaat de emissie op verschillende vlakken terugbrengen of compenseren. De belofte past in de langlopende strategie van het bedrijf om te verduurzamen.

Nespresso investeert 150 miljoen in fabriek

Nespresso investeert 150 miljoen in fabriek

Koffiefabrikant Nespresso steekt 160 miljoen Zwitserse franc (ca. 150 miljoen euro) in koffiefabriek in het Zwitserse Romont. Hiermee kan het voldoen aan de groeide vraag naar de premium koffies. In juni 2021 begint de bouw van een tweede productiehal.