Nestlé komt met nieuw Nespresso-apparaat

VEVEY - Nestlé brengt in de VS en Canada een nieuw Nespresso-apparaat op de markt: het VertuoLine systeem.

"Het nieuwe VertuoLine systeem, resultaat van bijna een decennium aan research, is ontwikkeld om in te spelen op de smaak en voorkeuren van de Noord-Amerikaanse consument. Het apparaat zet zowel een grote koffie in Amerikaanse stijl, als  authentieke espresso's waarvan het merk bekend is", aldus Nestlé.

Volgens de producent is NespressoVertuoLine het eerste systeem dat ook op grote koffie met een cremalaagje kan maken. Voorheen kon dat alleen op espresso.

Het assortiment zal bestaan uit 8 grote koffievarianten en 4 espressoblends. Daaronder koffiesoorten met een smaakje en een variant met de helft minder cafeïne.

Snel groeiend

Geportioneerde koffie is volgens Nespresso één van de snelst groeiende segmenten van de consumentengoederen in Noord-Amerika en zeker het snelst groeiende segment binnen de koffie.

In Nederland voert Nestlé enkele andere huishoudelijke apparaten voor verkoop van  eigen producten (havveps). Voor koffie: Nespresso en Nescafé Dolce Gusto en voor thee  er de Special-T machine.

Lees ook:

Lees ook
Fairtrade verkopen stijgen met 11% in 2021

Fairtrade verkopen stijgen met 11% in 2021

De verkopen van producten met het Fairtrade keurmerk in Nederland stegen vorig jaar met 11%. Dat blijkt uit het jaarverslag van Fairtrade Nederland. De grootste stijgers in verkocht volume waren chocolade, koude dranken, koffie en thee.

WUR en FarmersDirect Coffee lanceren CO2-calculator die klimaatafdruk koffie berekent

WUR en FarmersDirect Coffee lanceren CO2-calculator die klimaatafdruk koffie berekent

Koffiebedrijf FarmersDirect Coffee ontwikkelt in samenwerking met Wageningen University & Research (WUR) de eerste CO2-calculator die de klimaatafdruk van de koffieketen specifieert. De calculator combineert de CO2-impact voor elk onderdeel van de keten en maakt zo inzichtelijk hoe duurzaam de koffie is geproduceerd.

Koffie van  cellulaire landbouw

Koffie van cellulaire landbouw

Echte koffie uit het lab In Finland is het eerste smakelijke kopje koffie geproduceerd met behulp van cellulaire landbouw. Niet toevallig in Finland, want in dat land wordt de meeste koffie per hoofd van de bevolking gedronken. Zo’n tien kilo per gemiddelde Fin per jaar.  Ingenieurs van het Technical Research Centre of Finland - VTT, hebben...