Nestlé lanceert energierepen met erwteneiwit

Nestle logo

Beeld: Nestlé

Nieuwe Yes! proteïnerepen bevatten eiwitten afkomstig van erwten en noten. Nestlé wil hiermee inspelen op de vraag van consumenten naar repen met plantaardige eiwitbronnen. De repen zijn vanaf augustus verkrijgbaar in Nederland.

Tussendoortje

Volgens eigen onderzoek zijn de meeste consumenten van proteïnerepen op zoek naar plantaardige eiwitbronnen zonder toevoegingen. Plantaardig eiwit geniet volgens Nestlé de voorkeur om een actieve levensstijl te ondersteunen. De nieuwe repen bevatten tien gram eiwit afkomstig van erwten en noten en zijn bedoeld als tussendoortje. Verder zijn de repen vrij van kunstmatige kleurstoffen, conserveringsmiddelen, gluten en dierlijke producten. De repen zijn verkrijgbaar in de smaken amandel, pinda & extra pure chocolade en cashew, blauwe bes en pure chocolade. Louise Barrett, Head of Nestlé Confectionery Product Technology Center in York: “Erwteneiwit heeft onze aandacht omdat het een hoog eiwitgehalte heeft én een plantaardig eiwit is. Bij het ontwikkelen van deze nieuwe YES! repen, hebben we gekozen voor erwten- en noteneiwit om echt op te vallen tussen de vele andere repen op de markt.”

Verpakkingen

De verpakkingen gemaakt van 87% papiervezels. Nestlé zegt hierbij tegen de uitdaging aan te lopen dat de wikkels in Nederland, in tegenstelling tot veel andere landen, niet bij het oud papier mogen. Het bedrijf is met verschillende partijen in gesprek om te kijken wat voor recycling mogelijkheden deze papieren verpakking biedt in Nederland.

Bron: Nestlé

 

Lees ook
Nestlé en Corbion starten samenwerking voor eiwit uit algen

Nestlé en Corbion starten samenwerking voor eiwit uit algen

Nestlé gaat samenwerken met Corbion voor de ontwikkeling van ingrediënten uit microalgen. De bedrijven willen die ingrediënten gebruiken in de productie van duurzame, plantaardige voedingsmiddelen. De voedingsmiddelenindustrie is naarstig op zoek naar nieuwe plantaardige eiwitbronnen, en de microalgen zullen Nestlé dan ook met...

Cosun produceert eiwit uit bietenbladeren

Cosun produceert eiwit uit bietenbladeren

Cosun heeft een proeffabriek in gebruik genomen voor de productie van eiwit. Met een methode die is ontwikkeld door TNO wordt in deze ‘Green Protein Demo Plant’ het eiwit uit bietenbladeren gehaald. De nieuwe proeffabriek, die is ingericht in het Cosun Innovation Center bij Dinteloord, is op donderdag 10 oktober officieel in gebruik genomen....

Nestlé maakt plantaardige ‘bacon cheeseburger’

Nestlé maakt plantaardige ‘bacon cheeseburger’

Met de ontwikkeling van plantaardige ‘bacon’ en een veganistisch alternatief voor kaas heeft Nestlé alle ingrediënten in huis voor een plantaardige spek- en kaasburger. Er ging flink wat onderzoek vooraf aan de veganistische plakjes kaas en bacon. Volgens Nestlé wordt de bacon knapperig en iets taaier wanneer je hem bakt,...