Nestlé Nederland krijgt nieuwe CEO

Fabrice Favero

Nestlé Nederland-CEO Marc-Aurel Boersch gaat per 1 januari 2019 terug naar zijn thuisland, om CEO van de Duitse tak van het concern te worden. In Nederland wordt Boersch opgevolgd door de Zwitser Fabrice Favero.

Boersch werkt al sinds 2003 voor het concern en werd verantwoordelijk voor de Nederlandse markt in 2013. “De Nederlandse directheid en nuchterheid vielen me als degelijke Duitser in het begin niet makkelijk,” merkt hij op. “Inmiddels ben ik ervan gaan houden.”

Toch heeft Boersch de kans gegrepen om terug te keren naar Duitse bodem. Zijn opvolger Fabrice Favero is op dit moment CEO van Nestlé Oostenrijk en wordt vanaf 1 januari de baas van de Nederlandse tak.

Lees ook
Nestlé verliest rechtszaak tegen Impossible Foods

Nestlé verliest rechtszaak tegen Impossible Foods

Foodmultinational Nestlé moet de naam van zijn vegetarische ‘Incredible Burger’ veranderen. Dat oordeelde de rechtbank in Den Haag in de rechtszaak die werd aangespannen door het Amerikaanse Impossible Foods, die de Europese markt wil veroveren met zijn eveneens plantaardige ‘Impossible Burger’. Nestlé zegt in hoger beroep te gaan tegen de uitspraak.

Nespresso introduceert koffiecup van 80% gerecycled aluminium

Nespresso introduceert koffiecup van 80% gerecycled aluminium

Nestlé introduceert koffiecapsules die voor 80% uit gerecycled aluminium bestaan. Dat heeft het bedrijf bekend gemaakt in een persbericht. Het eerste koffieproduct dat in deze capsules zijn verpakt, is de Original Line Master Origin Colombia koffie van Nespresso. Volgens Nestlé zijn dit de eerste cups die gemaakt zijn van 80% gerecycled...

Chef-koks in productontwikkeling: tussen marketeers en technologen

Chef-koks in productontwikkeling: tussen marketeers en technologen

Niet elke opgeleide chef-kok ambieert een baan in de horeca. Ook in de industrie zijn chefs van grote waarde: Nestlé, Unilever en andere grote foodbedrijven maken dankbaar gebruik van koks bij het ontwikkelen van nieuwe producten. Welke rol spelen ze precies in de ontwikkeling van voedselproducten en hoe gaan ze te werk? Beeld: Anton Rinsema,...