Nestlé gaat samenwerken met plantaardig eiwitleverancier Merit Functional Foods en diens technologiepartner Burcon Nutrascience voor de vervaardiging van verschillende soorten plantaardig eiwit. Het ontwikkelen van nieuwe plantaardige alternatieven voor vlees en zuivel is een hoge prioriteit voor de Zwitserse foodgigant.

Het vorig jaar opgerichte Merit werkt op dit moment aan een fabriek voor de productie van hun plantaardige ingrediënten, onder meer een oplosbaar, smaakneutraal erwteneiwit. De technologie wordt geleverd door Burcon, een specialist op het gebied van de samenstelling, toepassing en productie van eiwit uit onder meer erwten, soja, hennep en koolzaad.

Vleesvervangers

Nestlé heeft inmiddels al meerdere samenwerkingspartners op het gebied van plantaardige ingrediënten. Onlangs kondigde het bedrijf al een samenwerking aan met het Nederlandse bedrijf Corbion om onderzoek te doen naar microalgen als bron van plantaardig eiwit. Volgens Nestlé zijn er binnen het bedrijf zo’n 300 R&D-medewerkers bezig met de ontwikkeling van nieuwe plantaardige producten, wat neerkomt op zo’n 10% van de hele R&D-capaciteit.

Altijd op de hoogte blijven?